300.000 de romani au castigat procesele pentru returnarea taxei auto!

Publicat in Administratie 18 Februarie 2013 749 ori
Google+ WhatsApp
300.000 de romani au castigat procesele pentru returnarea taxei auto!
300.000 de romani au castigat procesele pentru returnarea taxei auto!

Instanţele de judecată din ţară s-au pronunţat în favoarea a aproximativ 300.000 de cetăţeni care au solicitat restituirea taxei de poluare, a anunţat, azi, la Ploieşti, ministrul Mediului, Rovana Plumb.

 


”Din păcate, din bugetul Fondului pentru Mediu constituit din veniturile prin colectarea taxelor, cea mai mare parte, 70% cel puţin, se duce către restituirea fostei taxe auto, restituire către cetăţeni. Pentru luna ianuarie, am avut încasări din înmatricularea maşinilor la nivelul Administraţiei Fondului pentru Mediu de 14 milioane de lei şi am avut de restituit către cetăţeni o sumă în cuantum de 19 milioane de lei, fapt pentru care, împreună cu Ministerul de Finanţe şi Ministerul de Justiţie, trebuie să găsim acele soluţii prin care cetăţenii să îşi poată primi sumele declarate ca fiind luate în mod ilegal prin sistemul de justiţie”, a afirmat Rovana Plumb.
Reamintim că, anul trecut, peste 6.700 de dosare de restituire a taxei de poluare au intrat pe rolul Curţii de Apel Ploieşti. Cele mai multe astfel de dosare au provenit de la Tribunalul Dâmboviţa (3.386), iar restul de la tribunalele din Buzău şi Prahova, respectiv 2.239 de dosare şi 1.110 dosare.

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. ana@ph-online.ro