DOREL a ajuns in Prahova! O scoala modernizata dupa ureche nu primeste avizele

Publicat in Politica 22 Ianuarie 2013 714 ori
Google+ WhatsApp
DOREL a ajuns in Prahova! O scoala modernizata dupa ureche nu primeste avizele
DOREL a ajuns in Prahova! O scoala modernizata dupa ureche nu primeste avizele

Un corp de clădire de la Şcoala Generală Loloiasca, din comuna prahoveană Tomşani, modernizat anul trecut, nu poate fi folosit din cauza abaterilor de la proiect făcute de firma constructoare. Pentru că muncitorii au modificat mai multe elemente de siguranţă, inclusiv dărâmând pereţi de rezistenţă, clădirea nu primeşte niciun aviz de funcţionare, iar Primăria Tomşani refuză să plătească. Neplătită, şi firma refuză să se întoarcă la Tomşani ca să remedieze greşelile. Toată lumea îl acuză pe fostul primar, Ilie Potocea.

 

Lucrările la corpul de clădire de la Şcoala Loloiasca, una din cele două şcoli generale din comună, au debutat la finalul mandatului 2008-2012. Actualii reprezentanţi ai administraţiei publice din Tomşani susţin că fostul primar le-ar fi dat muncitorilor indicaţii verbale, cu privire la cum îşi doreşte să iasă lucrarea, chiar dacă asta a presupus unele abateri grave de la proiectul iniţial. Constructorul a făcut cum i s-a cerut, iar acum s-a ajuns ca lucrările să nu poată fi recepţionate. Dirigintele de şantier şi Inspectoratul în Construcţii au obiecţii, proiectanţii reclamă că nu s-a respectat proiectul, iar noul primar refuză să plătească banii rămaşi de achitat. Efectul imediat este că, în prezent, nu numai că acel corp de clădire nu poate fi folosit, dar până la o expertiză este considerat pericol public.

 

"Pe finalul mandatului, fostul primar le-a dat indicaţii constructorilor, că vrea o sală mai mare, să spargă nişte pereţi, să facă sala de calculatoare mai mare şi să renunţe la un grup sanitar şi tot aşa. S-au făcut abateri grave de la proiect, însemnând renunţarea la anumiţi pereţi de rezistenţă", a declarat primarul comunei Tomşani, Mihai Florin Pelin.

 

Primăria a convocat, în această săptămână, o şedinţă cu proiectanţii şi cu inspectorii în Construcţii, la care sunt aşteptaţi şi reprezentanţii firmei care au făcut lucrările.

(foto: landofchoice.ro)