FLORESTI: Dispensarul de la Călineşti a fost închis la ordinele pedeliştilor de la Ploieşti

Publicat in Politica 17 Mai 2012 1704 ori
Google+ WhatsApp
FLORESTI: Dispensarul de la Călineşti a fost închis la ordinele pedeliştilor de la Ploieşti
FLORESTI: Dispensarul de la Călineşti a fost închis la ordinele pedeliştilor de la Ploieşti

Problema dispensarului din satul Călineşti va fi folosită, probabil, în scop electoral de oponenţii actualului primar, Eugen David. Aceştia, din neştiinţă sau din interes, au început deja să răspândească zvonul că dispensarul a fost închis.  

Nimeni nu poate să lămurească această problemă mai bine decât medicul primar Elena Rădoi. „Nu Primăria a închis dispensarul de la Călineşti, pot să dau scris că a fost hotărârea noastră, a medicilor”, ne-a spus, de la bun început, dr. Rădoi. Şi ne-a explicat care au fost moti vele acestei decizii:  

„Conform contractului cadru, cabinetele medicale nu pot functiona decât obtin autorizatia sanitară de functionare. Asta a fost problema”, ne-a dezvăluit medicul. Şi, bineînteles, există şi o posibilă rezolvare a acestei situatii.  „Dacă se găseşte un spatiu corespunzător, eu merg şi îmi fac datoria aşa cum am făcut atâtia ani. Mai ales că, dacă se găseşte acest spatiu, ştiu că mă pot baza pe ajutorul primarului.  Am fost ajutati de fiecare dată, ne-a pus geamuri termopan, ne-a facut gard la dispensar... Acum ceva timp, o furtună a spart tiglele de la dispensar şi, ştiti şi dumneavoastră, acum nu prea se mai găsesc tigle. Au făcut ce au făcut cei de la Primărie şi a doua zi au reparat acoperişul. De fiecare dată când am cerut ceva am fost ajutati. Acesta este şi motivul pentru care nu pot să refuz să merg la Călineşti dacă se va găsi un spatiu”, spune doctorul Elena Rădoi.  

„Multe lucruri necurate”

Primarul comunei Floreşti, Eugen David, spune că a identificat deja spatiul dorit de medici. „În cel mai scurt timp vom amenaja un spatiu la Căminul Cultural pentru functionarea dispensarului. Doctorii nu m-au anutat de problemele legate de dispensar dar ştiu sigur că ordinul de închidere a fost dat de Casa de Asigurări de Sănătate. Noi am permis şi functionarea unui oficiu poştal într-un spatiu al Primăriei. Au plecat chiar dacă noi am suportat toate cheltuielile. PDL mai avea de luat curentul şi gazele la Călineşti, în rest au închis tot. S-au întâmplat multe lucruri necurate, locuitorii au fost terorizati de controalele Politiei. Şoferii erau amendati şi până nu am dat semnele jos şi le-am atras aten]ia politiştilor că fac abuzuri peste abuzuri nu s- au liniştit lucrurile. Bine că a picat guvernul PDL…”, ne-a declarat Eugen David.

 

TEXT PRELUAT DIN  SAPTAMANALUL PRAHOVA CIVIC

www.facebook.com/FlorestiPrahovaDavidEugen

Realestate Paulesti