EXCLUSIV - Cat a costat deszapezirea Ploiestiului - vezi primele facturi Rosal

Publicat in Administratie 15 Martie 2012 Actualizat: 15 Martie 2012 1074 ori
Google+ WhatsApp
EXCLUSIV - Cat a costat deszapezirea Ploiestiului - vezi primele facturi Rosal

Compania Rosal, operator de salubritate si deszapezire, a facturat o suma frumoasa Primariei Ploiesti, pentru operatiunile de deszapezire derulate in perioada 2 ianuarie - 10 februarie. 

Potrivit facturilor obtinute in exclusivitate de PH-online.ro, Rosal va primi 999.000 lei pentru operatiunile din zona A a Ploiestiului, plus 1,5 milioane lei pentru cele din zona B. Cele mai scumpe prestatii efectuate de Rosal au fost cele de "indepartat zapada pana la 5cm", pentru care s-a facturat suma de 1,11 milioane lei, si cele de "incarcat si transportat gheata", care costa 525 mii lei.

 

In total, Rosal a facturat Primariei Ploiesti circa 600.000 de euro. Suma va fi completata, cu siguranta, cu alta, probabil si mai mare, pentru ca ninsorile mari si evacuarea cantitatilor de zapada ramase dupa ninsoare au avut loc, cu precadere, dupa data de 10 februarie.

 

Un alt detaliu important: in iarna lui 2009-2010, in luna ianuarie, in Ploiesti s-au inregistrat 13 ninsori abundente, obligand operatorul de atunci sa intre pe strazi si de 15-20 de ori. Anul acesta, am avut de-a face cu o singura ninsoare, mai consistenta, ce-i drept, dar care nu a determinat acumularea unor cantitati mai mari de zapada sau un numar de treceri mai mare decat in 2010. Atunci, Primaria Ploiesti a acceptat la plata o factura de doar 12 miliarde de lei vechi, adica in jur de 280.000 de euro. Operatorul nu era insa Rosal, ceea ce constituie o explicatie...

Vezi facturile mai jos, in GALERIA FOTO:

CITESTE SI:

Cum trebuia sa fie deszapezirea in Ploiesti: Vezi punctele-cheie ale planului oficial.

Vezi diferentele intre modul de deszapezire din Ploiesti si cel din Viena.

Mesajul Rosal catre ploiesteni: "Facem tot ce putem, dar avem de-a face cu zapezi mai mari decat in 1954"

Rosal va factura o suma frumoasa Primariei Ploiesti, pentru deszapezire. Vezi tarifele.

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.