Atenţie, în weekend NU se va mai circula DELOC cu maşinile în Capitală!

Publicat in Trafic 11 Iulie 2018 336 ori
Google+ WhatsApp
Atenţie, în weekend NU se va mai circula DELOC cu maşinile în Capitală!
Atenţie, în weekend NU se va mai circula DELOC cu maşinile în Capitală!

Un consilier al Primăriei Municipiului București a depus un proiect care prevede stabilirea unui weekend fără poluare în Capitală.

Mai precis, propunerea prevede interzicerea circulației rutiere în cel mai mare oraș al țării între ora 10:00 în ziua de sâmbătă și până la ora 16:00 în ziua de duminică.Lucian Iliescu, consilierul PMP din spatele acestui proiect, a ales penultimul weekend înainte de începerea anului școlar pentru acest exercițiu.

Vorbim despre 1 și 2 septembrie 2018, moment în care doar salvările, autospecialele de pompieri, mașinile de poliție și taxiurile vor avea voie să circule prin Capitală. Restricția nu include vehiculele RATB și nici autospecialele care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente și cele care aprovizionează piețele. Desigur, vehiculele care transportă persoane cu handicap sunt excluse de la această restricție, scrie AUTO-BiLD.RO.

Practic, dacă proiectul va fi aprobat, numărul de autoturisme care va traversa Capitala în weekend-ul respectiv va fi semnificativ redus față de un sfârșit de săptămână obișnuit. Însă, pentru a putea fi aprobat, acest proiect necesită votul consiliului general al Primăriei Municipiului București.

În cazul în care proiectul va fi aprobat, amenda pentru cei care încalcă restricția de trafic este situată între 500 și 2.000 de lei. Rămâne de văzut dacă ceilalți consilieri vor fi de acord cu propunerea lui Lucian Iliescu și dacă alte restricții de trafic vor fi impuse în viitor în București în vederea reducerii poluării.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.