In Ploieşti, peste 3.000 de maşini au fost „blocate”

Publicat in Trafic 09 Februarie 2018 423 ori
Google+ WhatsApp
In Ploieşti, peste 3.000 de maşini au fost „blocate”
In Ploieşti, peste 3.000 de maşini au fost „blocate”

Fie din cauza numărului redus de locuri de parcare existent la nivelul municipiului Ploieşti, fie pentru ca să nu achite tariful perceput pentru staţionarea autovehiculelor, sunt destui şoferi care, după ce şi-au lăsat maşinile în diverse locuri – sigure în opinia lor – la întoarcere le-au găsit „încălţate” cu …tălpici.

Concret, anul trecut, în cazul a circa 3.200 de maşini s-a procedat la blocarea roţilor, iar în prima lună din anul 2018 – la 470 de autovehicule. Activitatea de blocare a autovehiculelor – desfăşurată de către angajaţii unui compartiment specializat al S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti – vizează autovehiculele parcate neregulamentar pe teritoriul municipiului.

Prin această activitate, SGU urmăreşte fluidizarea traficului pe trotuare, protejarea spaţiilor verzi şi a domeniului public, diminuarea perturbării traficului pietonal, măsura de blocare a roţilor autovehiculelor fiind dispusă exclusiv în următoarele situaţii: parcare/tichet de parcare/confirmare plată prin sms/card-legitimaţie pentru persoane cu handicap sau dacă se blochează ieşirea/accesul la locurile de parcare; în cazul staţionării la parcările publice ce aparţin domeniului public şi privat al municipiului Ploieşti, delimitate prin marcaje orizontale, perpendiculare sau oblice faţă de marginea părţii carosabile a drumului şi semnalizate prin indicatoare cu simbolul „P”, dacă se blochează ieşirea/accesul la locurile de parcare; când autoturismul este parcat pe spaţii verzi, trotuare, alei, scuaruri, parcuri şi grădini publice.

Şoferii care îşi vor găsi maşinile cu roţile blocate trebuie să ştie că deblocarea costă ceva bani. Concret, 110 lei pentru atovehiculele blocate şi 200 de lei pentru autovehiculele blocate şi parcate pe locurile special amenajate pentru persoanele cu handicap.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cloe.ro

Fluxul nu a fost găsit.