Starea drumurilor naţionale. Unde se circulă cu RESTRICŢII

Publicat in Trafic 01 Martie 2016 278 ori
Google+ WhatsApp
Starea drumurilor naţionale. Unde se circulă cu RESTRICŢII
Starea drumurilor naţionale. Unde se circulă cu RESTRICŢII

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că la această oră nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația întreruptă din cauza unor evenimente rutiere.

 

În județul Mureș, circulația rutieră pe DN15 Reghin — Toplita a revenit la normal. Din cauza căderii unor stânci pe carosabil, traficul s-a desfăsurat îngreunat, pe o bandă, pe porțiunea kilometrică 158+885-158+900 de metri, în zona localității Neagra.

Până la sfârșitul lunii aprilie (28 aprilie 2016), circulația rutieră pe podul Giurgiu-Ruse se va desfășura alternativ, pe o bandă, pe sectorul kilometric 64+525 — 64+940, din cauza unor lucrări. Este posibil ca în zilele cu trafic intens să se formeze coloane de autovehicule. Pentru evitarea aglomerației, pot fi folosite și alte puncte de trecere a frontierei cu Bulgaria:

ˇ Calafat (rutier);

ˇ Bechet (trecere cu bacul);

ˇ Zimnicea (trecere cu bacul);

ˇ Călărași (trecere cu bacul);

ˇ Negru Vodă (rutier);

ˇ Vama Veche (rutier).

Pe autostrada A1 Orăștie — Sibiu circulația este oprită între nodurile rutiere Săliște și Cunța (km 270+020 — km 292+455), în vederea remedierii degradărilor constatate la kilometrul 275+650 de metri. Autovehiculele sunt deviate pe DN1.

Până în data de 30 iunie 2016, DN7C (Transfăgărășan) este închis pe sectorul cuprins între kilometrii 104+000 (Piscu Negru, județul Argeș) si 130+800 (cabana Bâlea-Cascadă, județul Sibiu), în vederea evitării situațiilor ce pot periclita siguranța circulației, din cauza fenomenelor naturale extreme (căderi de stânci, alunecări de teren etc.).

De asemenea, până în data de 31 martie 2016, DN67C (Transalpina) este închis între kilometri 34+800 (Rânca, județul Gorj) si 79+200 (Curpat, județul Alba), conform prevederilor Normativului privind prevenirea și combaterea înzăpezirii drumurilor publice — indicativ AND 525 /2013.

În județul Buzău, pe DN10 Brașov — Buzău, în zona Siriu, este restricționată circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone din cauza lucrărilor de reparație a unui viaduct (la kilometrul 85+534 de metri). Ruta ocolitoare pentru traficul greu este DN1B Buzău — Ploiești, DN1A Ploiești — Cheia — Săcele, DN1 Săcele — Brașov.

***

Din cauza ceții dense, porturile maritime Constanta Nord, Constanța Sud și Midia sunt închise.

Pentru zone din județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău și Sibiu, Administrația Națională de Meteorlogie a emis atenționări nowcasting cu cod galben referitoare la intensificări ale vântului, valabile până la ora 8,00 (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=2637). Mai ales la ieșirea din zone împădurite și localități, la intrările și ieșirile de pe poduri sau la încrucișările cu autovehicule cu gabarit mare, rafalele de vânt modifică ținuta de drum a autovehiculelor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. De aceea, trebuie ținute ambele mâini pe volan. Totodată, trebuie să se evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, deoarece vântul puternic îi poate rupe.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.