Razie la transportatorii de persoane. Ce nereguli au găsit polițiștii în această dimineață

Publicat in Trafic 19 Februarie 2016 692 ori
Google+ WhatsApp
Razie la transportatorii de persoane. Ce nereguli au găsit polițiștii în această dimineață
Razie la transportatorii de persoane. Ce nereguli au găsit polițiștii în această dimineață

Ieri, o cititoare a ziarului Incomod a povestit întâmplarea prin care a trecut dimineață, într-un microbuz de transport persoane pe ruta Ploiești-Băicoi. Pe traseu, unul din șefii care era în microbuz alături de șofer a fost informat că în dreptul căii ferate din zona canton este un filtru al poliției care verifică dacă sunt pasageri în picioare. Cum în microbuz 10 persoane nu aveau locuri pe scaune, șeful respectiv a chemat un alt microbuz în care i-a mutat pentru a fenta oamenii legii. Imediat după ce au trecut de punctul de control, însă, oamenii au fost din nou mutați în primul microbuz, în picioare.

 

Poliția Prahova s-a autosesizat și a organizat o nouă razie în această dimineață, care i-a vizat pe transportatorii de persoane. De data aceasta, șoferii nu i-au mai putut fenta pe polițiști și au fost prinși când transportau mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzute în mașini, dar s-a descoperit și că unul din operatori nu avea nici măcar licență de transport.

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a dispus o acțiune în această dimineață, în intervalul orar 06.00 – 07.30, pe drumul județean 102, ruta Filipeștii de Târg – Băicoi – Ploiești. Printre aspectele verificate se numără respectarea numărului de călători transportați în raport cu numărul de locuri de pe scaune, numărul de locuri prevăzut în certificatul de clasificare, dacă au fost emise bilete de călătorie și dacă sunt deținute licențe.

Neregulile nu au întârziat să apară, iar un operator de transport oprit în zona Păulești a fost depistat că nu avea licență pentru acel traseu și a fost amendat cu suma de 9.000 lei. De asemenea, a fost amendat și șoferul microbuzului cu suma de 4.000 lei pentru că transporta mai multe persoane decât numărul de locuri din microbuz.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.