Mare atenţie în trafic! Se circulă în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe

Publicat in Trafic 25 Decembrie 2015 250 ori
Google+ WhatsApp
Mare atenţie în trafic! Se circulă în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe
Mare atenţie în trafic! Se circulă în condiţii de ceaţă în mai multe judeţe

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră (9:20), pe drumurile care tranzitează județele Alba, Brăila, Ialomița, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Vaslui și Iași se semnalează ceață, care variază ca și densitate. Din această cauză, vizibilitatea este scăzută sub 200 de metri, și local, sub 50 de metri, scrie Agerpres.

 
În județul Giurgiu, sunt afectate de ceață sunt DN5 și DN6. Vizibilitatea variază între 50 și 100 de metri.
Pe autostrada A2 București — Constanța, între kilometri 12 și 193, se circulă îngreunat din cauza ceții dense, vizibilitatea fiind sub 50 de metri.
Ceață se semnalează și pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea — Deva și din această cauză vizibilitatea este între 150 și 200 de metri, cu carosabil umed.
În județul Iași, pe principalele artere de circulație, ceața a redus vizibilitatea sub 200 de metri și pe unele porțiuni, izolat, sub 50 de metri.
Județele Alba, Brăila, Ialomița,Călărași, Giurgiu, Teleorman, Vaslui și Iași se află sub atenționare meteo cu cod galben de ceață, care determină scăderea vizibilității local, sub 200 de metri, și izolat, sub 50 de metri

Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe drumurile publice, sfătuim conducătorii auto să manifeste disciplină în trafic, să adapteze viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și vizibilitate, să păstreze în mers o distanță suficient de mare față de autovehiculul care îl precedă pentru a putea opri în condiții de siguranță în situația în care acesta încetinește brusc și să nu se angajeze în efectuarea unor manevre riscante în trafic. Luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ, pentru a nu-i stânjeni pe ceilalți participanți la trafic.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office