Ce NEREGULI au depistat poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore

Publicat in Trafic 11 Noiembrie 2015 571 ori
Google+ WhatsApp
Ce NEREGULI au depistat poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore
Ce NEREGULI au depistat poliţiştii prahoveni în ultimele 24 de ore

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au desfășurat 11 acțiuni având ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 174 de conducători auto și au fost controlate 119 autovehicule de transport persoane și mărfuri.

 

Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat două infracțiuni și 295 contravenții, sancționând astfel diferite abateri de la legislația rutieră (55 pentru viteză excesivă; 18 pentru abateri ale pietonilor; 35 pentru neutilizarea centurii de siguranță, 1 pentru alcool etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reținute 23 permise de conducere și au fost retrase 9 certificate de înmatriculare auto.

De asemenea, dispozitivul de siguranță publică a acționat pe raza întregului județ în vederea menținerii unui climat de normalitate civică. Cu ocazia activităților de patrulare în mediul urban, agenții de siguranță publică au constatat cinci infracțiuni în flagrant și 136 de contravenții (dintre care 55 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 48 la OUG nr. 195/2002, 12 la Legea nr. 12/1990 etc.), în valoare totală de peste 36.400 de lei.

Totodată, agenții de siguranță publică au verificat 239 de vehicule și au legitimat 424 de persoane.

În aceeași perioadă, în mediul rural au fost sesizate 21 de infracțiuni și au fost constatate 87 de contravenții (dintre care 25 la Legea nr. 61/1991 și 58 la O.U.G. nr. 195/2002).

De asemenea, au fost organizate două acțiuni polițienești, au fost legitimate 571 de persoane și au fost controlate 409 autovehicule, 17 dintre șoferii opriți fiind verificați alcoolscop.

Exemple de acțiuni:

La data de 10 noiembrie a.c., polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au executat o serie de acțiuni în scopul prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente rutiere. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.460 de lei și au fost reținute 4 permise de conducere.

La nivelul Secției nr. 1 Ploiești a fost organizată o acțiune în zona Halelor Centrale, în scopul prevenirii și combaterii infracțiunilor stradale și a activităților de comerț ilicit. În acest context a fost constatată o infracțiune în flagrant și au fost aplicate 20 de sancțiuni contravenționale în cuantum total de 6.000 de lei. Ca măsură complementară a fost dispusă confiscarea unor mărfuri în valoare de 500 de lei.

Tot ieri, polițiști din cadrul Secției nr. 1 Ploiești au efectuat verificări cu privire la modul de organizare și asigurare a măsurilor de pază și protecție de către agenții economici care manipulează valori monetare. Pentru neregulile constatate au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum total de 7.000 de lei.

În aceeași zi, pe raza de competență a Secției nr. 3 de Poliție Rurală Blejoi, a fost organizată o acțiune pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere și a faptelor de tulburare a ordinii și liniștii publice. Ca urmare a activităților desfășurate, polițiștii au constatat o infracțiune și șapte fapte de natură contravențională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4.200 de lei.

Exemple de infracțiuni rutiere:

— conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care nu deține permis de conducere — două ( Băicoi și Blejoi )

— conducerea unui autovehicul neînmatriculat pe drumurile publice — două ( Ploiești, Slănic ).

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office