Scrisoarea cititorului: Echipaj de Politie cu radar si camera video trece pe ROSU, in centrul Ploiestiului

Publicat in Trafic 06 Iulie 2015 Actualizat: 06 Iulie 2015 1828 ori
Google+ WhatsApp
Scrisoarea cititorului: Echipaj de Politie cu radar si camera video trece pe ROSU, in centrul Ploiestiului
Scrisoarea cititorului: Echipaj de Politie cu radar si camera video trece pe ROSU, in centrul Ploiestiului

Un cititor ne-a trimis pe adresa redactiei o inregistrare facuta cu o camera video amplasata pe bordul autoturismului personal, in care se poate vedea clar cum un echipaj de la Rutiera incalca regulile elementare de circulatie, ziua in amiaza mare, pe cel mai mare Bulevard din Ploiesti.

 

Ploiesteanul care a surprins imaginile a trimis si un mesaj care insoteste inregistrarea video, pe care il transmitem sefului Serviciului Rutier Prahova:

"In cursul serii zilei de ieri, 29.06. 2015, orele 18:50, pe Bulevardul Republicii, la semaforul de la fosta Casa a Casatoriilor, am fost martorul unui eveniment pe care nu credeam sa-l mai vad vreodata : Politia Rutiera Romana incalcand flagrant  prevederile codului rutier ( filmarea a fost facuta cu camera de bord instalata pe masina condusa de catre mine). 

Despre ce a fost vorba :  Masina de Politie cu nr de identificare MAI34538 (   Logan - dotat cu camera si aparat radar)   a  " trecut" pe rosu plin cu toate ca nu circula cu  viteza, nu era in misiune ( sirena si girofarurile erau oprite) si avea spatiu suficent de franare ( aproximativ 30-40 de metri pana in semafor). Se poate observa foarte clar ca la minutul 18:50:26  luminile semaforului se schimba in galben, masina de politie se afla la 30 40 m de semafor, accelereaza/forteaza, iar la 18:50:28 trece pe rosu. Daca doriti, va pot trimite si filmul original de 3 minute. 
 Sunt curios ce ne va comunica domnul Dosaru si ce sanctiuni va aplica in acest caz, mai ales ca intr-o situatie similara, eu ( sau oricare din soferii obisnuiti) ne alegeam cu carnetul suspendat pentru 1-3 luni, plus o amenda consistenta ? Sper sa nu ne abureasca cu celebra fraza " Constatarea incalcarii regulilor de circulatie se face doar cu mijloace de masurare omologate legal". Nu are decat sa deschida camera video montata pe masina de politie si va constata  incalcarea regulilor de circulatie. Cum s-ar spune, agentii de politie sau "autoconstatat", si sper sa fie sanctionati.
Regulile sunt pentru toti si trebuiesc respectate de catre toti participantii la trafic, inclusiv de Politia Rutiera Romana."

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.