Ce se întâmplă pe DN1, după ce oraşul Otopeni a intrat în carantină, alături de alte 5 localităţi din Ilfov

Publicat in Trafic 23 Noiembrie 2020 Actualizat: 23 Noiembrie 2020 327 ori
Google+ WhatsApp
Ce se întâmplă pe DN1, după ce oraşul Otopeni a intrat în carantină, alături de alte 5 localităţi din Ilfov
Ce se întâmplă pe DN1, după ce oraşul Otopeni a intrat în carantină, alături de alte 5 localităţi din Ilfov

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a decis, sâmbătă, intrarea în carantină a mai multor localităţi din judeţele Ilfov şi Constanţa, printre care şi oraşul Otopeni, care e tranzitat de DN1. Ca să nu blocheze cel mai circulat drum din ţară, autorităţile au anunţat că şoferii vor putea circula fără restricţii pe aici, urmând ca filtrele ale poliţiştilor să fie organizate la intrarea pe drumurile adiacente.

"În urma analizei de risc, în baza Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență emisă la propunerea Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov, respectiv Constanța, ținând cont de evaluarea epidemiologică avizată de către Institutul Național de Sanănătate Publică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a emis în data de 21.11.2020, ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru Otopeni, Măgurele cu satele aparținătoare Alunișu, Dumitrana, Măgurele, Pruni și Vârteju, Corbeanca cu satele aparținătoare Ostratu, Petrești și Tamaș, Popești Leordeni, Dobroiești cu satele aparținătoare Dobroești și Fundeni , Mogoșoaia, din Județul Ilfov și Lumina, Costinești, Agigea, Mihail Kogălniceanu , Medgidia , Valu lui Traian, Techirghiol, din Județul Constanța", arată Grupul de Comunicare Strategică. În Ilfov, carantina a intrat în vigoare sâmbătă, la ora 22.00.

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a explicat la Digi24 că pe DN1 nu vor fi echipaje de poliție care să controleze șoferii, așa că şoferii aflați în tranzit își vor putea continua drumul ca și până acum. „Se permite tranzitarea localităților carantinate. În Otopeni, DN1 nu va fi restricționat în ceea ce privește circulația, oamenii vor putea tranzita Otopeniul, fără a avea posibilitatea de a intra în localitate pe străzile adiacente, pe care vor fi instituite filtre de verificare", a spus prefectul.

 

Sursa Actualitatea Prahoveana

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.