ATENTIE, soferi! Urmeaza O SAPTAMANA de controale in trafic, in tot judetul Prahova

Publicat in Trafic 14 Octombrie 2020 975 ori
Google+ WhatsApp
ATENTIE, soferi! Urmeaza O SAPTAMANA de controale in trafic, in tot judetul Prahova
ATENTIE, soferi! Urmeaza O SAPTAMANA de controale in trafic, in tot judetul Prahova

Polițiștii rutieri vor acționa în perioada 12 - 18 octombrie a.c., pe șoselele din județ pentru a verifica mijloacele de transport persoane și marfă.

Oamenii legii vor trage pe dreapta camioane și autobuze în cadrul unei acțiuni la nivel național care se desfășoară conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Operațiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii mijloacelor de transport public de persoane și de transport de marfă.

Polițiștii vor avea în vedere respectarea vitezei legale, folosirea centurilor de siguranță, funcționarea aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, dar și documentele obligatorii, atât ale conducătorilor auto, cât și ale autovehiculelor.

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost controlate peste 220 de autovehicule (dintre care 40 mijloace de transport în comun și 58 transport marfă). Pentru neregulile constatate au fost aplicate 70 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 27.200 de lei.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

De asemenea, se va verifica și respectarea obligativității măsurilor de protecție sanitară prin purtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În scopul prevenirii eventualelor ambuteiaje şi a desfăşurării circulaţiei rutiere în regim de siguranţă şi fluenţă, se recomandă participanţilor la trafic să dea dovadă de un comportament adecvat.


Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă, de asemenea, conducătorilor de autovehicule să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

sursa: comunicat IJP Prahova

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.