COD RUTIER 2019. Atenţie, şoferi. De sâmbătă, ramai fara permis daca atingi telefonul in timp ce esti la volan

Publicat in Trafic 11 Octombrie 2019 1314 ori
Google+ WhatsApp
COD RUTIER 2019. Atenţie, şoferi. De sâmbătă, ramai fara permis daca atingi telefonul in timp ce esti la volan
COD RUTIER 2019. Atenţie, şoferi. De sâmbătă, ramai fara permis daca atingi telefonul in timp ce esti la volan

Noile prevederi ale Codului Rutier intră în vigoare de sâmbătă. Astfel, cei care fac poze sau filmări în trafic vor fi pedepsiţi cu 700 de lei amendă şi chiar suspendarea permisului auto.

COD RUTIER 2019. Noile prevederi intră în vigoare din 12 octombrie, atunci când va fi modificat oficial Codul rutier, iar cei care folosesc telefonul sau orice alt dispozitiv electronic care poate trimite mesaje sau care poate face poze sau filmări vor fi pedepsiţi cu amendă de 700 de lei şi chiar cu suspendarea permisului de conducere pe o lună."În timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat în mișcare, conducătorului acestuia îi este interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod a telefonului mobil sau a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video", arată OG nr. 11/2019.

Potrivit actului normativ, încălcarea acestei noi reguli se va sancționa, începând din 12 octombrie, cu amenzi cuprinse între 580 și 725 de lei și patru puncte de penalizare. Suplimentar, OG nr. 11/2019 prevede că, în cazul în care încalcă și o regulă de circulație rutieră, șoferii care mânuiesc telefonul mobil în timp ce conduc riscă și suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pentru 30 de zile.

Bicicliştii, amendaţii şi ei

Vor fi amendați și conducătorii de vehicule "pentru care nu este prevăzută obligativitatea deținerii permisului de conducere" și care manevrează telefonul sau alt dispozitiv mobil în timp ce conduc un vehicul (bicicletă, trotinetă, căruță etc). Aceștia vor fi putea primi amenzi cuprinse între 870 și 1.160 de lei. Actualele reguli privind utilizarea telefonului mobil vizează conducătorii tuturor categoriilor de vehicule, dar sunt sancționați doar conducătorii de autovehicule. Şoferii pot folosi totuși telefonul mobil în timpul conducerii mașinii, dar cu condiția ca acesta să fie prevăzut cu dispozitiv de tip „mâini libere".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.