Ministerul Transporturilor pregatește închiderea Uber, Bolt și Clever

Publicat in Trafic 14 Mai 2019 228 ori
Google+ WhatsApp
Ministerul Transporturilor pregatește închiderea Uber, Bolt și Clever
Ministerul Transporturilor pregatește închiderea Uber, Bolt și Clever

Ministerul Transporturilor a decis să forțeze închiderea aplicațiilor de tip Uber în România. Nu printr-o reglementare, deocamdată, ci prin lipsa acesteia.

Deși au promis chiar că vor elabora un proiect de OUG care să permită celor trei aplicații să continue să funcționeze în România, cei de la minister nu au făcut mari eforturi să vină cu un text în Guvern. Nu este întâmplător, susțin surse din același minister, pentru că săptămâna aceasta intră în vigoare modificarea legii taximetriei, promovată tot prin OUG acum o lună, care va permite poliției să amendeze pe cei care fac Uber sau Bolt și poate interzice aplicațiile de taxi de tip Clever. Mișcarea celor de la Transporturi era anticipată de taximetriști încă de acum câteva săptămâni. În mesajele de pe rețelele sociale, aceștia se bucurau că “Da, o să fie reglementați în 5 – 6 luni… Până atunci vor ramane în ilegalitate…totală.”

Experții ministerului au și o variantă de rezervă. Ei au lucrat un text inițial pentru ordonanța de urgență, doar că acesta va lovi puternic în Uber și Bolt, iar pe Clever îl va închide. Mai precis, doar rechinii care dețin în proprietate mașini noi vor avea voie să facă ridesharing, adică cei care dețin flote, nu cei care trăiesc din activitatea aceasta și fac un ban pentru familie. În plus, taxiurile vor avea interzis pe aplicații.

Nu este clar dacă ministrul Cuc știe de planurile subordonaților lui, care sunt mult mai conectați cu patronii taximetriștilor. Mai ales că, din punct de vedere politic, închiderea Uber și a celorlalte aplicații poate avea un cost electoral serios. Și asta nu pentru că utilizatorii ar fi neapărat votanți PSD, dar să le închizi aplicațiile îi va mobiliza serios să se prezinte la vot. În plus, dacă aplicațiile se închid înainte de europarlamentare, Bucurestiul și principalele orașe vor fi pur și simplu sufocate de trafic.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office