"Punctele negre" de pe drumurile din Prahova, eliminate unul cate unul. CJ Prahova a inceput lucrarile

Publicat in Trafic 11 Aprilie 2019 549 ori
Google+ WhatsApp
"Punctele negre" de pe drumurile din Prahova, eliminate unul cate unul. CJ Prahova a inceput lucrarile
"Punctele negre" de pe drumurile din Prahova, eliminate unul cate unul. CJ Prahova a inceput lucrarile

Un raport al Comisiei Europene referitor la siguranța rutieră arată că România se află, din păcate, pe primul loc la capitolul celor mai periculoase drumuri publice din Uniunea Europeană, urmată de Bulgaria și Croația, acest lucru reflectându-se și în numărul mare de decese înregistrate anual.


Pe drumurile naționale din România, inclusiv pe cele care străbat județul Prahova, există așa-numitele “puncte negre” – zonele cu potențial crescut de producere a accidentelor rutiere cu urmări foarte grave – pierderi de vieți omenești și pierderi materiale importante.


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Consiliul Județean Prahova au colaborat, în ultimii ani, pentru găsirea celor mai bune soluții pentru restrângerea numărului de accidente cauzate de deficiențele de infrastructură. Cel mai recent obiectiv la care au demarat lucrările este un sens giratoriu aflat la ieșirea din Ploiești spre Brașov, lângă benzinăria LukOil, care va crește siguranța circulației și va fluidiza traficul rutier.

Consiliul Județean Prahova a inițiat, în ultimii ani, o serie de proiecte care vizează reducerea numărului de accidente care se produc în „punctele negre” aflate pe principalele artere rutiere ale județului. Prin colaborarea cu reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai Poliției Române, administrația județeană caută variante pentru restrângerea la minimum a accidentelor de circulație, prin realizarea unor lucrări destinate creșterii siguranței în traficul rutier.


Unul dintre aceste obiective este sensul giratoriu din zona benzinăriei LukOil, de la ieșirea din Ploiești spre Brașov, proiect inițiat la propunerea președintelui Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader. După procedurile de achiziție derulate de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, au demarat lucrările pentru realizarea acestui sens giratoriu care va fluidiza circulația rutieră în zona respectivă și va conduce la creșterea siguranței în trafic. Lucrările au început în data de 2 aprilie 2019, după ce reprezentanții Secției Drumuri Naționale Ploiești au predat amplasamentul constructorului care a câștigat licitația – Pragosa România. Valoarea lucrărilor de execuție a sensului giratoriu menționat este de 2,11 milioane de lei, termenul de finalizare a obiectivului rutier fiind stabilit, prin contract, la șase luni de la ordinul de începere (18 martie 2019).


Conform documentației de atribuire realizate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri București, se urmărește atât amenajarea sensului giratoriu propriu-zis, identificarea rețelelor existente, iluminatul cu lămpi solare, cât și asigurarea scurgerii apelor pluviale în lungul DN1.


Apariția acestui sens giratoriu este necesară, având în vedere creșterea numărului de autovehicule și, implicit, traficul tot mai intens din zona respectivă. Prin construirea acestui sens giratoriu, ar urma să crească gradul de siguranță rutieră pentru participanții la trafic, să se reducă numărul de accidente, dar și blocajele care apar în punctul respectiv de la ieșirea din Ploiești spre Brașov.

• MĂSURI PENTRU INTERSECŢIA CENTURA DE VEST A PLOIEȘTIULUI – DRUMUL BUDA

accidente drumuri PrahovaÎn prezent, Consiliul Județean Prahova a inițiat consultări cu reprezentanții CNAIR și ai Poliției Rutiere pentru luarea unei măsuri de urgență în vederea reducerii riscului în trafic la intersecția dintre DN1 și DJ101I – strada Buda. Până la finalizarea proiectului Consiliului Județean Prahova de construire a unui pasaj rutier denivelat peste DN1 (Centura de Vest a Ploieștiului), se va analiza restricționarea accesului spre Buda, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave produse în această zonă. Ultimul eveniment soldat cu răniți a fost înregistrat marți, 9 aprilie 2019, când cinci autoturisme au intrat în coliziune în intersecția respectivă. Potrivit reprezentanților IPJ Prahova, a fost vorba despre neacordare de prioritate, urmate de un carambol în care au fost și persoane rănite.

• TRAFICUL GREU ÎNTRE DN1B ȘI DN1, DEVIAT PE DRUMUL JUDEŢEAN DJ 236

La începutul lunii aprilie, s-a finalizat, pe de altă parte, recepția la lucrările de deviere a traficului greu de marfă și de tranzit între drumurile naționale DN 1B și DN1, pe drumul județean DJ 236. Această măsură a fost luată ca urmare a creșterii traficului rutier din ultimii ani, pe tronsonul cuprins între intersecția cu DN 1 (zona stației de carburanți Petrom-Hypermarket Metro Ploiești) și intersecția cu DN1 A (zona stației de carburanți Rompetrol – Blejoi), ceea ce a dus la blocaje și la producerea unor evenimente rutiere.

DJ Prahova
Prin această măsură, reprezentanții Consiliului Județean Prahova au urmărit desfășurarea în siguranță a circulației în zona respectivă, prin devierea traficului greu pe drumul județean DJ 236 (special realizat în acest scop), iar lucrările au fost semnalizate corespunzător cu panouri de orientare, montate pe ambele sensuri.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.