Scandalos. Ce s-a întâmplat când un Logan nou de Poliție s-a izbit frontal cu un Mercedes

Publicat in Trafic 15 Ianuarie 2019 907 ori
Google+ WhatsApp
Scandalos. Ce s-a întâmplat când un Logan nou de Poliție s-a izbit frontal cu un Mercedes
Scandalos. Ce s-a întâmplat când un Logan nou de Poliție s-a izbit frontal cu un Mercedes

Un agent de poliție din Putna, Iustin Burlă, în vârstă de 22 de ani, a fost grav rănit în urma unui accident rutier care a avut loc la sfârșitul anului trecut, fiind cu Loganul Poliței. Întâmplarea a avut loc în noaptea de 26 spre 27 decembrie, în  jurul orei 23.00, iar în celălalt autoturism, un Mercesdes E Class, se  afla tânără de 23 de ani, care a intrat violent în maşina de poliţie.

Impactul a fost foarte violent, iar Dacia Logan grav avariată. Practic, mașina de poliție a fost pe jumătate distrusă. Volanul a intrat cu totul în bord, iar airbagurile au explodat. Polițistul a rămas încarcerat în mașină, fiind extras de pompierii militari.

Iustin Burlă a suferit două fracturi la piciorul stâng, având rotula spartă și necesitând refacerea totală a acesteia, o operație delicată la care a fost supus la Spitalul „Sf. Spiridon” Iași. De asemenea, acesta este imobilizat având bazinul fisurat. El are de stat 45 de zile în ghips, începând cu data de 4 ianuarie. Nimeni nu îi poate garanta acum că își va reveni complet după cele 45 de zile, leziunile pe care le are fiind de genul celor care se vindecă foarte greu.

Colegii cred că Iustin Burlă putea fi rănit mai grav, chiar fatal, dacă nu era ajutat de constituția robustă. În Mercedesul intrat pe contrasens erau mai multe persoane însă, în ciuda impactului violent, nimeni nu a suferit nici un fel de leziuni.

“Aceste mașini prezintă lipsă totală de siguranță”

În cadrul programului de înnoire al parcului auto al Poliţiei Române aferent anului 2018, Ministerul Afacerilor Interne a alocat 2.000 de maşini Dacia Logan pentru structurile de poliţie. La Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava au fost alocate în jur de 30 de astfel de mașini noi. Cele mai multe sunt Dacii Logan  cu motoare de capacitate de 0.9 și dotări minime de siguranță.

Din păcate, aceste mașini prezintă lipsă totală de siguranță. În cazul colegului de la Vicov mașina e distrusă în proporție de 50%. Apoi, acestea nu sunt mașini pentru munca de poliție de acest gen, din trafic, care presupune rapiditate și fiabilitate. Îmi pare rău să o spun, dar nu se investește nimic în siguranța polițistului”, a explicat Marius Ciotău, care este și șeful Secției Rurale de Poliție Gălănești, care are în dotare astfel de Dacii Logan.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.