Atenție, șoferi! A intrat în vigoare AZI, 6 ianuarie - Sunteți OBLIGAȚI să faceți această vizită

Publicat in Trafic 06 Ianuarie 2019 1517 ori
Google+ WhatsApp
Atenție, șoferi! A intrat în vigoare AZI, 6 ianuarie - Sunteți OBLIGAȚI să faceți această vizită
Atenție, șoferi! A intrat în vigoare AZI, 6 ianuarie - Sunteți OBLIGAȚI să faceți această vizită

Atenție, șoferi! Astăzi a intrat în vigoare! Toți conducătorii auto din România vor trebui să facă asta. Potrivit unui act normativ care se aplică de duminică, 6 ianuarie, în cazul în care observă o afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto, orice medic, nu doar cel de familie, va putea să trimită șoferii la o examinare medicală.

Ca atare, conducătorii auto vor fi obligați să se prezinte la o clinică autorizată, altfel vor risca să-și piardă automat permisul. Până acum, procedura nu prevedea ce se întâmplă dacă șoferul nu se prezintă la examinare.

Este vorba despre Legea nr. 345/2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Documentul a fost publicat, joi, în Monitorul Oficial și se aplică de azi.

Pe scurt, se va introduce o procedură mai clară referitoare la șoferii care suferă de afecțiuni ce nu permit deținerea permisului auto, care se poate încheia cu pierderea automată actului. Drept urmare, orice medic, nu doar cel de familie, va putea să trimită un șofer la examinare într-o clinică autorizată.

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale (…), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată (…), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului”, se arată în actul normativ, cu precizarea că există un ordin al ministrului sănătății cu afecțiunile ce nu permit conducerea mașinilor.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office