Drumurile însângerate ale Prahovei. Prea multe accidente rutiere în ultimul timp, prea multe victime nevinovate

Publicat in Trafic 09 Octombrie 2018 434 ori
Google+ WhatsApp
Drumurile însângerate ale Prahovei. Prea multe accidente rutiere în ultimul timp, prea multe victime nevinovate
Drumurile însângerate ale Prahovei. Prea multe accidente rutiere în ultimul timp, prea multe victime nevinovate

Este greu să auzi despre oameni (mulţi dintre ei, tineri) care mor în accidente cumplite. Şi mai greu este să scrii despre ei. Dar parcă în ultima săptămână au fost îngrozitor de multe accidente rutiere. Să vezi acele imagini brute, de la locul evenimentului, să ştii că o familie sau mai multe au fost destrămate este teribil. Şi când începi să afli detalii, să afli că oamenii aceia aveau planuri sau copii mici... este dureros.

Ce se întâmplă oare cu şoferii? Care este cauza deselor accidente din ultima perioadă? Nu am un răspuns la această întrebare. Educaţia rutieră este foarte importantă şi poate mă duc prea departe când spun că ar trebui implementat un curs de educaţie rutieră sau măcar un manual care ar putea servi ca îndrumar. De asemenea, internetul este plin de materiale şi filmuleţe la care poţi avea acces gratuit. Pentru că micuţul de astăzi va fi şoferul de mâine şi modelarea bună a unui copil pregăteşte adultul responsabil.
 
Trebuie să fim responsabili atât pentru vieţile noastre, cât şi pentru ale celorlalţi. Subliniez cuvântul responsabil pentru că, într-adevăr, la 18 ani e puţin probabil să conştientizezi că eşti un participant la trafic şi trebuie să respecţi regulile şi pe cei din jurul tău.
E greu totuşi să dai vina pe cineva.
 
Potrivit statisticilor, România este în topul Europei la numărul accidentelor rutiere mortale. Iar acest număr este dublul mediei europene. Autorităţile acţionează preventiv şi informează şoferii. Există pancarte cu mesaje ca „Viaţa are prioritate“, dar fără efect. Viteza, neatenţia sau graba provoacă anual aproape 2.000 de victime în România, potrivit Asociaţiei Victimelor Accidentelor de Circulaţie din România. Nu ne sperie nici statistica, pentru că românul merge pe ideea că lui nu are cum să i se întâmple. Într-adevăr, nici infrastructura nu ne ajută. Nu avem drumuri, autostrăzi sau măcar parapete de protecţie. Indicatoarele lipsesc şi ele de multe ori.
 
Rămâne să medităm asupra problemei. Este un subiect de actualitate şi, din păcate, nu este luat în serios. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe cei care şi-au pierdut viaţa în accidente rutiere!

* In ultimele 4 zile, in Prahova si-au pierdut viata 6 persoane, in accidente produse pe fondul vitezei excesive.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office