Facebook va dezavantaja postările care „cerşesc” like-uri şi share-uri

Publicat in IT&C 19 Decembrie 2017 853 ori
Google+ WhatsApp
Facebook va dezavantaja postările care „cerşesc” like-uri şi share-uri
Facebook va dezavantaja postările care „cerşesc” like-uri şi share-uri

Facebook a anunţat că îşi va modifica algoritmul de rankare al newsfeed-ului astfel încât postările care cer implicarea utilizatorilor de o manieră evidentă să fie din ce în ce mai puţin vizibile.

Atât paginile, cât şi utilizatorii individuali care folosesc aşa-numitele momeli menite să crească implicarea publicului vor fi în curând dezavantajate de algoritmul pe baza căruia este stabilită ordinea postărilor în newsfeed.

Vor fi afectate postări precum cele care cer like-uri, share-uri şi/sau comentarii pentru a participa la diverse concursuri, formulări de genul „Dă like dacă eşti Capricorn” sau „Share dacă ai ochi căprui”.

Modificările algoritmului de rankare vor intra în vigoare în câteva săptămâni şi vor penaliza mai tare paginile şi utilizatorii care folosesc momelile amintite în mod repetat.

Conform celor de la Facebook, noua regulă va fi pusă în practică cu ajutorul unui model de învăţare mecanică. AI-ul a procesat sute de mii de postări pentru a învăţa să deosebească momeli de celelalte postări. Vor exista şi excepţii de la regulă. Dacă AI-ul se va dovedi suficient de inteligent pentru a face diferenţa, nu vor fi penalizate postările care cer implicarea utilizatorilor pentru cauza nobile precum strângeri de fonduri ori găsirea unui copil pierdut.

O altă noutate pe care Facebook o aduce pe acest final de an este aşa-numitul buton de Snooze. Acesta poate fi găsit în meniul contextual asociat butonului cu trei puncte afişat la fiecare postare şi permite reducerea la tăcere (ascunderea postărilor) pentru 30 de zile a unei anumite persoane. Această funcţie reprezintă o modalitate de a elimina temporar din newsfeed o persoană stresantă, căreia nu vrei să-i dai unfriend.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.