Descoperire ȘOC a unui cercetător: Ce ascund sute de laptopuri produse de un gigant IT

Publicat in IT&C 12 Decembrie 2017 1146 ori
Google+ WhatsApp
Descoperire ȘOC a unui cercetător: Ce ascund sute de laptopuri produse de un gigant IT
Descoperire ȘOC a unui cercetător: Ce ascund sute de laptopuri produse de un gigant IT

Un cercetător în domeniul securităţii a descoperit un keylogger ascuns într-un fişier de sistem care se regăseşte pe sute de modele de laptopuri HP.

Michael Myng a descoperit în fişierul SynTP, care compune driver-ul tastaturii mai multor modele de laptopuri HP, un keylogger. Din fericire, deşi acesta se regăseşte pe mai mult de 460 de modele HP, nu este activ.

Keylogger-ul reprezintă un software, de obicei ascuns, care înregistrează toate caracterele introduse prin intermediul tastaturii şi le trimite către serverul celui care l-a creat.

În cazul celor peste 460 de modele HP, keylogger-ul era ascuns în driver-ul Synaptics – cunoscut drept cel mai mare producător de tastaturi şi touchpad-uri pentru laptopuri.

După ce a descoperit keylogger-ul, Michael Myng a contact HP. Reprezentanţii companiei americane i-au răspuns imediat, i-au confirmat prezenţa keylogger-ului şi au publicat un update care îl elimină de pe sistemele afectate.

O listă cu toate modele de laptopuri HP pe care se ascunde keylogger-ul împreună cu update-ul care-l elimină poate fi găsită aici.

Deşi rapiditatea cu care s-au mişcat cei de la HP este de apreciat, prezenţa acestuia rămâne un mister. Întrebări precum cine şi în ce scop l-a instalat nu şi-au găsit răspunsul, anunță News.ro.

Accesoriile şi driverele Synaptics sunt folosite de numeroşi alţi producători, în afară de HP, ceea ce înseamnă că există posibilitatea ca keylogger-ul să fie prezent pe multe alte laptopuri.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.