Nereguli deosebit de grave la fabricarea noului iPhone X

Publicat in IT&C 24 Noiembrie 2017 1252 ori
Google+ WhatsApp
Nereguli deosebit de grave la fabricarea noului iPhone X
Nereguli deosebit de grave la fabricarea noului iPhone X

Foxconn este compania responsabila cu asamblarea smartphone-urilor Apple. Mai multi studenti chinezi au adus acuzatii grave la adresa acesteia.

3000 de studenti s-au plans ca au fost constransi sa lucreze cate 11 ore pe zi, timp de mai multe luni, pentru a monta camerele foto ale iPhone X. Aceasta activitate s-a desfasurat sub forma unei practici necesare pentru absolvire. Fiecare student ajungea sa asambleze in acea perioada peste 1.200 de camere foto pe zi.

Ca urmare a plangerilor, Apple si Foxcoon au demarat o ancheta, in urma careia s-a dovedit ca studentii spuneau adevarul si ca au fost obligati sa munceasca. Totusi, cele doua companii se apara, spunand ca au fost compensati pe masura efortului depus.

Faptul ca, totusi, studentii munceau 11 ore pe zi, depasindu-se astfel norma legala de 8 ore, nu a fost comentat nici de Apple, nici de Foxcoon.

Oficial, au lucrat 300.000 de oameni pentru producerea noului iPhone, dintre care 3000 erau studenti. Totusi, acest lucru este una dintre cele mai mici ilegalitati pe care le-a facut, de-a lungul timpului, Foxcoon.

In perioada 2010-2016, 25 de angajati Foxcoon s-au sinucis din cauza conditiilor de lucru, aruncandu-se de la etajele superioare ale fabricii. Foxcoon a rezolvat aceasta problema prin asamblarea unor plase ce prindeau angajatii care sareau pe geam.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.