STEVE JOBS și sclipirea de GENIU

Publicat in IT&C 24 Noiembrie 2017 1029 ori
Google+ WhatsApp
STEVE JOBS și sclipirea de GENIU
STEVE JOBS și sclipirea de GENIU

Steve Jobs a fost concediat de Apple când avea 30 de ani, întrucât o luptă pentru supremație se iscase între directorul Apple John Sculley și Jobs.

Consiliul director a ținut partea directorului și l-a lăsat pe Jobs fără nicio autoritate. El a spus, în urma acestui eveniment: ”Mi-a fost luat totul. M-am simțit devastat.” Până să fie eliminat, Steve Jobs avusese o ascensiune fulminantă. Călătoria sa a început în 1972, alături de Steve Wozniak, când creau ilegal ”cutii albastre”, care permiteau oamenilor să sune la telefon gratis. În 1973, Jobs a renunțat la liceu, iar un an mai târziu, avea prima slujbă la Atari, unde făcea jocuri video, potrivit cheddar.com.

În 1976, Jobs și Woz au hotărât să înceapă împreună să creeze un computer, în garajul familiei Jobs. Acel computer era ceea ce va deveni Apple I. Împreună au pus bazele Apple Computer, când Jobs avea 21 de ani!

La 23 de ani, Steve era deja milionar. În 1983, Jobs l-a recrutat pe directorul PepsiCo de atunci să devină directorul Apple, abordându-l direct și pragmatic: ”Vrei să îți petreci restul vieții vânzând apă cu zahăr sau vrei să ai ocazia să schimbi lumea?”

Odată cu campania nereușită a lui Sculley din 1985, a început cea mai neagră perioadă pentru Jobs. În anul următor, Steve a pus bazele altei companii de computere, pe nume NeXT.

În 1986, Jobs a cumpărat de la George Lucas, cu 10 milioane de dolari, o divizie de computere și a numit-o ”Pixar”.

Jobs a produs filmul ”Toy Story” din 1995, care a fost un succes colosal. Ulterior, i-a vândut Pixar lui Disney pentru suma de 7,4 milarde de dolari, ajungând astfel cel mai mare acționar Disney.

În 1997, Jobs a convins compania Apple, care nu se descurca foarte bine, să cumpere firma NeXT, ajungând din nou la cârma Apple.

Următorii ani au fost un succes pentru Steve Jobs. În 2001, a lansat iPod și a revoluționat industria muzicală.

În 2007, a lansat iPhone, reușind visul său, de ”a pune Internetul în buzunarul fiecăruia”.

În 2010, a lansat iPad, cu un an înainte de a pleca din această lume.

Apple este azi una dintre cele mai apreciate și valoroase companii din lume! Când Jobs a revenit la cârma ei, era aproape de faliment. Indiferent de provocări, Jobs a ținut capul sus și a crezut că va triumfa. A creat ceva unic. ”Nu mi-am dat seama atunci, dar a fost cel mai bun lucru când am fost concediat de Apple. Nu poți face conexiuni privind în față, ci doar privind în spate.”

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.