De la anul, această categorie de persoane nu-și va mai putea face cont pe facebook

Publicat in IT&C 03 Noiembrie 2017 1393 ori
Google+ WhatsApp
De la anul, această categorie de persoane nu-și va mai putea face cont pe facebook
De la anul, această categorie de persoane nu-și va mai putea face cont pe facebook

Dacă până acum orice persoana putea să aibă acces la facebook, indiferent de vârstă, regulile se vor schimba începând cu anul viitor, iar noile măsuri îi vor afecta în special pe adolescenți.

Cum se va schimba accesul la facebook de anul viitor?

O lege a Comisiei Europene, care va intra în vigoare începând de anul viitor, va restricționa accesul la Facebook. Mai exact, copiii care încă nu au împlinit 16 ani nu vor mai avea posibilitatea de a-și face un cont personal, fără acordul părinților. Astfel, înainte ca minorii să poată accesa un anumit site, proprietarii platformelor vor fi nevoiți să le ceară acordul părinților, iar cei care nu țin cont de aceste reguli vor fi amendați cu până la 20 milioane de euro, potrivit digi24.ro.

Chiar dacă și până acum site-urile îi obligau pe minori să confirme că au împlinit vârsta legală pentru a le accesa, acest lucru se făcea doar prin bifarea unei căsuțe, fără ca mai apoi să fie verificată cu exactitate vârsta exactă a celor ce ajungeau pe site. Din acest motiv, mulți minori au acces la site-uri cu un conținut ce nu li se adresează, lucru care ajunge să îi afecteze.Legea este valabilă pentru toate statele membre ale Uninunii Europene și va intra în vigoare începând cu data de 25 mai. În cazul în care măsurile nu vor fi aplicate corect în România, țara noastră riscă să fie dată judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.