Ai cont pe Facebook? Iata cati bani ii aduci lui Mark Zuckerberg

Publicat in IT&C 08 Mai 2017 1115 ori
Google+ WhatsApp
Ai cont pe Facebook? Iata cati bani ii aduci lui Mark Zuckerberg
Ai cont pe Facebook? Iata cati bani ii aduci lui Mark Zuckerberg

Utilizarea retelei Facebook este gratuita si asa va fi intotdeauna, se mentioneaza pe site-ul creat de Mark Zuckerberg inainte de a te inscrie.

 

 

Cu toate acestea, compania face mai multi bani ca niciodata. Astfel, in primele trei luni ale anului, veniturile Facebook au urcat cu 49% fata de aceeasi perioada din 2016, la 8,03 miliarde de dolari, in timp ce profitul a inregistrat un salt de 76,6%, la 3,06 miliarde de dolari, potrivit Reuters.

Facebook este cea mai mare companie de bannere digitale din lume, iar banii vin de la firmele care platesc pentru reclamele afisate in paginile utilizatorilor. Acestia din urma sunt mai valorosi ca oricand pentru compania lui Zuckerberg, care include si Instagram, Messenger si WhatsApp.

Castigul mediu per utilizator a fost de 4,23 dolari in primul trimestru al anului, cu aproape 1 dolar mai mult fata de perioada similara din 2016, in contextul in care veniturile din publicitate au crescut cu 51%, arata CNBC.

Aceste castiguri variaza destul de mult de la o regiune la alta, fiind mai ridicate in SUA si Canada (17,07 dolari/utilizator), care sunt urmate de Europa (5,42 dolari/utilizator), si mai scazute in regiunea Asia-Pacific (1,98 dolari/utilizator).

Cresterea veniturilor din publicitate are loc in contextul in care agentiile isi extind orizonturile dincolo de televiziune si materiale tiparite si incearca sa ajunga la utilizatori prin intermediul omniprezentului smartphone, arata Sheryl Sandberg, sefa departamentui de operatiuni din cadrul Facebook.

Vestile bune au continuat pentru Facebook, care a adaugat 80 de milioane de utilizatori lunari de la inceputul anului si se apropie de pragul de 2 miliarde de utilizatori.

Oricum, compania avertizeaza ca a fost atinsa limita privind numarul de reclame pe care le poate afisa in pagina unui utilizator, ceea ce inseamna ca aceasta sursa ii va aduce venituri ceva mai mici de acum incolo.

In plus, compania se confrunta in prezent cu dificultati in ceea ce priveste administrarea continutului inadecvat. Zuckerberg a anuntat miercuri ca angajeaza inca 3.000 de oameni pentru a modera continutul de pe site.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office