Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informaţii în timp real

Publicat in IT&C 07 Februarie 2017 626 ori
Google+ WhatsApp
Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informaţii în timp real
Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informaţii în timp real

Google lansează o nouă versiune a aplicaţiei Maps, care grupează facilităţi existente şi până acum într-o secţiune nouă, ce are rolul de a oferi informaţii în timp real.
Cea mai recentă versiune de Google Maps pentru Android oferă utilizatorilor informaţii în timp real împărţite în trei secţiuni ce pot ajuta utilizatorul în luarea deciziilor privind deplasarea şi descoperirea punctelor locale de interes. Este vorba despre un nou meniu ce poate fi deschis printr-un gest cu degetul pe ecran de jos în sus. Informaţiile prezentate în acest meniu sunt legate de coordonatele geografice din acel moment ale utilizatorului.

Prima secţiune oferă posibilitatea descoperirii diverselor business-uri locale. De la restaurante şi farmacii, la ATM-uri şi florării, tot ce înseamnă punct de interes pentru utilizator se va regăsi în acest meniu.

Fiecare punct de interes este însoţit, ca şi până acum, de informaţii care cuprind imagini, adrese, program de lucru şi comentariile utilizatorilor. Prin selectarea unui astfel de punct de interes, în afară de accesarea informaţiilor menţionate, utilizatorul poate accesa funcţia de navigare către obiectivul dorit.

Celelalte două secţiuni includ informaţii în timp real cu privire la opţiunile de deplasare cu maşina personală ori cu transportul în comun. Luând în calcul inclusiv traficul de la acel moment, Google Maps va calcula timpul şi traseul necesar pentru deplasarea către un anumit loc favorit (serviciu, acasă etc.).

Noua versiune de Google Maps este lansată luni şi va fi livrată pe parcursul zilele următoare utilizatorilor de smartphone-uri cu Android. Reprezentanţii companiei nu au făcut referiri la disponibilitatea pentru platforma celor de la Apple.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office