Un nou serviciu, lansat de Facebook

Publicat in IT&C 31 Ianuarie 2017 621 ori
Google+ WhatsApp
Un nou serviciu, lansat de Facebook
Un nou serviciu, lansat de Facebook

Facebook a anunţat lansarea unui serviciu dedicat site-urilor şi aplicaţiilor online, numit Delegated Recovery.

Delegated Recovery este o facilitate care va permite recuperarea accesului la serviciile online, cu ajutorul contului de Facebook, în cazul în care este uitată parola. Dacă va fi adoptat pe scara largă, va reprezenta încă un instrument prin care site-urile şi utilizatorii vor fi şi mai legaţi de Facebook.

În prezent, când un utilizator îşi uită username-ul sau parola şi nu mai are acces la un serviciu online, poate folosi email-ul pentru confirmarea identităţii sau modificarea datelor de acces. Facebook vrea să schimbe acest lucru şi să devină elementul esenţial în profilul utilizatorilor, pe baza căruia să fie confirmată identitatea, luând astfel locul clasicului email. Iar acest lucru va putea fi posibil graţie noului Delegated Recovery. Acesta se adresează site-urilor şi serviciilor online care l-ar putea adopta pentru a simplifica şi securiza modul în care este verificată identitatea utilizatorilor care şi-au uitat datele de acces.

Delegated Recovery va constitui o punte între site-uri şi profilul personal de Facebook. Site-urile care vor integra Delegated Recovery vor putea crea un cod criptat care va fi atribuit profilului de Facebook al utilizatorului.

Astfel, când un utilizator nu mai poate accesa un anumit site pentru că a uitat parola, îşi va putea verifica identitatea şi redobândi accesul prin logarea pe Facebook. În spatele acestei acţiuni, Facebook va trimite codul criptat către site-ul respectiv pentru a confirma identitatea utilizatorului.

Dincolo de faptul că întregul internet devine şi mai dependent de Facebook, Delegated Recovery reprezintă o soluţie mai simplă şi mai sigură decât email-ul pentru confirmarea identităţii.

Noul serviciu Facebook, lansat sub licenţă open-source, se află deocamdată în faza de testare, fiind disponibil doar pentru Github.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office