Renunță la contul de Yahoo! Ai fost spionat tot timpul. Răspunsul incredibil al companiei

Publicat in IT&C 06 Octombrie 2016 792 ori
Google+ WhatsApp
Renunță la contul de Yahoo! Ai fost spionat tot timpul. Răspunsul incredibil al companiei
Renunță la contul de Yahoo! Ai fost spionat tot timpul. Răspunsul incredibil al companiei

De ceva timp, în jurul Yahoo se învârt o serie de scandaluri care au afectat imaginea companiei, iar cel mai nou implică spionajul utilizatorilor.

 

 

Probabil că utilizatorii ce (încă mai) folosesc Yahoo n-ar mai putea fi surprinși de nimic legat de problemele companiei, dar cel mai nou scandal este cel puțin la fel de grav ca ultimul scandal, în care 500 de milioane de conturi Yahoo mail au fost sparte. Potrivit surselor, Yahoo a dezvoltat în secret un software special prin intermediul căruia putea intercepta toate mesajele sosite în inbox-ul utilizatorilor săi.
Doi foști angajați și o a treia persoană au confirmat că Yahoo s-a supus unui ordin secret venit de la guvernul Statelor Unite, pentru a scana sute de milioane de conturi de mail, punând informații la dispoziția FBI sau a NSA.

Experți în supraveghere spun că acesta este primul caz public ce implică o companie americană ce s-a conformat cu ordinul unei agenții guvernamentale pentru a spiona tot conținutul ajuns în căsuțele de mail ale utilizatorilor, în comparație cu examinarea unor mesaje aflate pe servere sau scanarea unui număr mic de conturi în timp real.
Singurul răspuns din partea companiei a fost că ”Yahoo este o companie ce respectă legea și se conformează legilor Statelor Unite”, nefăcând alte comentarii. De asemenea, fostul CSO al Yahoo din acea perioadă, actual CSO la Facebook, Alex Stamos, a refuzat să dea o declarație.

”Nu am văzut niciodată așa ceva, o interceptare în timp real pe un selector”, spune Albert Gidari, un avocat ce a reperezentat companii de telefonie și de internet în cazuri de supraveghere timp de 20 de nai, înainte să se mute la Universitatea Stanford. Un selector se referă la un termen de căutare folosit pentru a căuta o anumită informație. ”Ar fi foarte dificil pentru un provider de servicii să facă așa ceva”, adaugă acesta.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.