Viitorul jucăriilor: ozoboții

Publicat in IT&C 21 Mai 2016 960 ori
Google+ WhatsApp
Viitorul jucăriilor: ozoboții
Viitorul jucăriilor: ozoboții

Roboți, ozoboți, jucării coordonate prin tabletă și telefon, sute de gadgeturi. Toate acestea sunt jucăriile viitorului care vor înlocui treptat clasicele mașinuțe sau păpuși. Deși mulți părinți încearcă să țină tehnologia cât mai departe de copiii lor, experții susțin că este indicat să îi obișnuim pe cei mici cu tehnologia și să îi învățăm să o utilizeze echilibrat și, mai ales, în folosul lor.

 

Au trecut vremurile în care copiii se bucurau să primească păpuşi sau maşinute. Acum cei mici preferă gadgeturile, jucăriile coordonate prin tabletă şi mai nou, dronele, roboţi şi ozoboţi. Deşi preţurile sunt pe măsură, puştii au putut experimenta gratuit jucăriile viitorului la prima expoziţie tehnologică din Bucureşti, adresată preşcolarilor.

Mădălina Marinescu, psiholog educaţional: „Pentru că este prima expoziţie de tehnologie pentru copii, ei pot vedea toate mostrele de tehnologie posibile şi aproape imposibile, de la tehnologia brută în care folosim bormaşini, pistoale de lipit, cuie, ciocane, până la tot felul de aplicaţii şi roboței educaționali, care îi învață pe copii cum să codifice sau care sunt primii paşi în sistemele de programare.”

La expoziţie, copiii au fost atraşi atât de roboţii inteligenţi cât şi de ozoboți. Aceştia sunt nişte roboţi mai mici, care, datorită senzorilor, urmează un traseu dinainte stabilit şi recunosc culorile. Mai mult, acestia îi învață pe cei mici primele noțiuni de programare.

Mădălina Marinescu, psiholog educaţional: „Folosind tehnologia într-un mod echilibrat, copiii pot să înveţe mai repede şi adaptat zilelor în care noi trăim diverse aptitudini de care vor avea nevoie şi în relaţia cu colegii dar şi pe viitor când vor deveni adulţi. Si ne dorim să devină nişte adulţi adaptaţi zilelor în care trăiesc.”

Dash este un alt gadget iubit de copii. Prin intermediul unei tablete, robotul se poate mişca în diferite direcţii sau poate cânta.

- Ca să controlezi robotelul, mergi în faţă aşa, aşa în spate.

În timp ce copiii aleg tehnologia, mulţi dintre părinţi încearcă să îi ţină cât mai departe de lumea gadgeturilor. Ce spun specialiştii?

Otilia Mantelers, expert în parenting: „Copiii sunt fascinați de tehnologie și atunci cred că trebuie să o inserăm în viața lor și la școală și acasă. Să știm să nu abuzăm de ea și să o folosim ca pe ceva normal, ca pe veselă. E un lucru care există, de care avem nevoie și pe care nu mai putem să îl dăm la o parte.”

Dansul are mai mult farmec pentru copii, atunci când folosesc Kinect.

Preţurile pentru un ozobot sau un robot educaţional variază între 50 şi 200 de euro. Cei care îşi doresc gadgeturi de ultimă generaţie pot ajunge să cheltuiască şi câteva mii de euro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office