Daca Mark Zuckerberg a inceput sa invete programare abia la 11 ani, un pusti de 10 ani din Finlanda l-a depasit deja! El a primit 10.000 de dolari de la Facebook dupa ce a gasit o vulnerabilitate in codul Instagram.

Instagram, cumparata de catre Facebook in 2012 pentru 1 miliard de dolari, face parte din programul de recompense al Facebook creat in 2011 - reteaua de socializare recompenseaza persoanele care descopera probleme in "armura" digitala a site-ului.

De la startul programului peste 800 de oameni au primit 4.3 milioane de dolari pentru bug-urile descoperite. Copilul finlandez a raportat bug-ul in luna februarie, recompensa fiind platita o luna mai tarziu, scrie The Guardian.

Tanarul de 10 ani era interesat de codare si jocuri video de 2 ani, conform ziarului finlandez Iltalehti. El are un frate geaman iar cei doi au invatat impreuna tainele programarii. A devenit interesat de securitatea informatie, spunand ca aceasta ar fi slujba lui de vis.

"Am testat daca sectiunea de comentarii de pe Instagram poate sa faca fata codurilor daunatoare. Se pare ca nu putea. Am observat ca puteam sa sterg orice doream. Puteam sa sterg si comentariile de pe pagina lui Justin Bieber, de exemplu" le-a spus el celor de la Iltalehti.

Toti colegii lui au fost surprinsi de recompensa, inclusiv tatal sau. Ce va face copilul cu banii? Doreste sa cumpere o minge de fotbal si o noua bicicleta.