SRI selectează 10 specialişti în IT şi securitate cibernetică

Publicat in IT&C 04 Mai 2016 1036 ori
Google+ WhatsApp
SRI selectează 10 specialişti în IT şi securitate cibernetică
SRI selectează 10 specialişti în IT şi securitate cibernetică

Serviciul Român de Informaţii selectează 10 specialişti în IT şi securitate cibernetică, cu vârste între 14 şi 30 de ani, pentru un concurs european organizat în parteneriat cu mai multe firme de software şi care va avea finala în noiembrie, la Dusseldorf, în Germania.


Înscrierile pentru concursul "European Cyber Security Championship 2016" au loc în perioada 8-14 mai. La sfârşitul lunii iunie va fi selecţia, în urma unor exerciţii din domeniul securităţii aplicaţiilor web, atacului şi apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de reţea, reverse engineering, precum şi simulări de prezentări publice.

"Destinat persoanelor cu abilităţi în domeniul IT, concursul este o iniţiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) şi se derulează în conformitate cu Planul de Acţiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a UE", se arată într-un comunicat al SRI transmis miercuri.

Competiţia are ca scop identificarea şi atragerea tinerilor care au cunoştinţe în domeniul IT şi mai ales în cel al securităţii cibernetice, dar şi conştentizarea vulnerabilităţilor de securitate în mediul virtual.

European Cyber Security Championship 2016 va avea loc la Dusseldorf, Germania, în perioada 7 - 11 noiembrie. Fiecare ţară va fi reprezentată de o echipă formată din 10 concurenţi, cinci seniori (20 - 30 ani) şi cinci juniori (14 - 19 ani).
Selecţia naţională este organizată de Serviciul Român de Informaţii (SRI), în parteneriat cu CERT-RO şi Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alături de sponsorii principali Bitdefender, Orange România şi Q-East Software, a precizat sursa citată.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.