Whatsapp si Telegram lanseaza noi functii pentru utilizatori

Publicat in IT&C 20 Iunie 2022 1302 ori
Google+ WhatsApp
Whatsapp si Telegram lanseaza noi functii pentru utilizatori
Whatsapp si Telegram lanseaza noi functii pentru utilizatori

WhatsApp si Telegram sunt cele mai folosite aplicatii din domeniul mesageriei, cele doua prezinta un serviciu instant de comunicare, fiind disponibil pe diverse dispozitive. WhatsApp lanseaza o serie de optiuni pentru protejarea intimitatii, in timp ce Telegram isi lanseaza primul abonament.

In ceea ce priveste aplicatia gratuita WhatsApp, informatiile completate de utilizatori vor beneficia de un control granular, ce le va permite acestora sa blocheze accesul pentru anumite persoane. In schimb, Telegram Premium ofera un abonament lunar de 5 dolari/ luna prin care utilizatorii vor beneficia de upload pentru fisiere mari, download-uri mai rapide si alte functii suplimentare.

WhatsApp

Aplicatia isi extinde optiunile pentru utilizatori. In ceea ce priveste disponibilitatea informatiilor personale, WhatsApp a venit cu noutati. Pana la acest moment, utilizatorii aveau trei optiuni in acest sens: Everyone, My Contacts si Nobody.

WhatsApp a introdus o noua optiune "My Contacts Except...", pe care utilizatorii o pot folosit pentru a ascunde unele informatii personale de anumite contacte. Aceasta poate fi folosita pentru descrierea personala de la About, imaginea de profil, posturile de la Status si functia Last Seen.

Noua optiune vine ca un ajutor, mai ales in cazul Last Seen. Aceasta functie arata ultimul moment cand utilizatorul a fost conectat pe aplicatie, lucru ce poate reprezenta un risc privind intimitatea.

WhatsApp a lansat si o functie prin care utilizatorii pot opri sunetul anumitor persoane in cadrul conferintelor video. Functia faciliteaza comunicarea, mai ales atunci cand unii participanti uita sa-si opreasca microfonul.

In cadrul conferintelor audio, WhatsApp aduce posibilitatea trimiterii unui mesaj scris in privat unuia dintre participanti, direct din interfata acestuia in timpul conferintei.

De asemenea, aplicatia lucreaza intens la diverse functii pentru eficientizarea comunicarii intre persoane. WhatsApp este cea mai populara aplicatie cand vine vorba de comunicare, insa se afla in urma competitorilor la capitolul functionalitate. Asadar, aceasta incearca sa micsoreze problemele care pot duce la pierderea unora dintre utilizatori, prin implementarea unor optiuni noi.

Telegram


In urma cu cateva saptamani, Telegram anunta lansarea unui abonament prin care oferea functii suplimentare si promisiunea ca nu va avea un impact negativ asupra functionalitatii oferite celorlalti utilizatori.

Abonatii ce platesc 5 dolari pe luna pentru acest serviciu se vor putea bucura de trimiterea fisierelor de pana la 4GB, in loc de 2GB, cat au voie restul utilizatorilor si cat era limita generala pana acum.

Pentru platitori, abonamentul va oferi download-uri mai rapide. Un minus al acestei functii este ca Telegram nu a oferit detalii, astfel ca nu se stie exact ce viteze vor avea abonatii si care este diferenta fata de viteza normala.

Abonamentul Premium merge pe principiul dublarii capacitatilor oferite celorlalti utilizatori. Abonatii vor putea urmarii pana la 1.000 de canale, in loc de 500 si pot crea pana la 20 de link-uri publice cu t.me, in loc de 10. De asemenea, abonatii beneficiaza si de salvarea a 400 de GIF-uri in loc de 200.

Abonatii vor putea schimba pictograma aplicatiei si nu vor mai vedea mesajele sponsorizate ce apar in canalele publice de discutii. Telegram a acumulat aproximativ 700 de milioane de utilizatori care folosesc serviciul cel putin o data pe luna.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.