De ce se prăbușește piața criptomonedelor

Publicat in IT&C 14 Iunie 2022 1221 ori
Google+ WhatsApp
De ce se prăbușește piața criptomonedelor
De ce se prăbușește piața criptomonedelor

Piețele de criptomonede s-au prăbușit la un nou minim din acest an. Capitalizarea pieței globale a scăzut sub 1 trilion de dolari, la 977 de miliarde de dolari, în scădere cu aproximativ 12% față de ziua precedentă. Limita globală a pieței criptomonedei a scăzut cu aproximativ 1 trilion de dolari în acest an, în timp ce aproape fiecare monedă de top valorează acum jumătate sau chiar mai puțin decât maximele lor din toate timpurile, scrie Financial Express.

Declanșatorul imediat al prăbușirii criptomonedelor pare să fie o vânzare masivă de către investitori pe fondul temerilor crescute de inflație precum și întreruperea retragerii de către serviciul de creditare cripto Celsius. Investitorii continuă, de asemenea, să stea departe de activele mai riscante, ceea ce se reflectă și pe piețele de valori.

Bitcoin, cea mai mare și cea mai populară criptomonedă, a scăzut sub 22.000 de dolari, în timp ce aproape toate altcoin-urile, începând de la Ethereum, au prețuri minime. Ethereum a scăzut la cel mai scăzut nivel din mai mult de 14 luni, tranzacționând în jur de 1.155 de dolari. Solana a scăzut cu mai mult de 15% și se situează în jurul valorii de 27 de dolari, conform datelor CoinMarketCap la momentul redactării acestui articol.

Experții spun că scăderea prețului criptografic indică o scădere a apetitului pentru risc al investitorilor. Ei se feresc în mod clar de activele riscante. Cu toate incertitudinile și volatilitățile sale, cripto este considerat unul dintre cele mai volatile instrumente pentru investiții.

„Piața cripto a fost sub presiunea Rezervei Federale, după ce a majorat ratele dobânzilor pentru a combate inflația în ultimele luni. Bitcoin, Ethereum și majoritatea criptomonedelor au suferit pierderi în weekend, după vânzări ample în urma datelor care arată că inflația din SUA a atins un maxim în ultimii 40 de ani", a declarat Edul Patel, co-fondator și CEO al platformei de investiții cripto Mudrex.

„Deoarece investitorii par să fi intrat în panică, numărul de lichidări cripto a fost mare de vineri. Bitcoin și Ethereum au scăzut cu până la 7% fiecare și se tranzacționează în prezent la cel mai mic nivel, la 25.000 USD și 1.300 USD. Tendința poate continua probabil în următoarele zile", a adăugat el.

Un raport al CoinDesk a citat un expert care a spus că doar un număr mic de monede alternative ar putea supraviețui unor astfel de mișcări ale pieței.

Shivam Thakral, CEO al schimbului de criptomonede BuyUcoin, a declarat că saltul prețurilor la alimente, gaze și energie exercită o presiune enormă asupra pieței cripto, deoarece Bitcoin și Ether au fost martori la pierderi de două cifre în ultimele 24 de ore.

„După ce indicele prețurilor de consum a raportat cea mai mare inflație din 1981, piețele financiare din întreaga lume au înregistrat o scădere bruscă", a spus Thakral.

„Se așteaptă ca piața să rămână agitată în următoarele săptămâni, iar țările din întreaga lume continuă să raporteze cifre ridicate ale inflației. Scăderea actuală a prețurilor cripto permite investitorilor să cumpere cripto la prețurile din 2021 și ne așteptăm ca investitorii experimentați să profite de scădere", a adăugat el.

Potrivit lui Darshan Bathija, CEO al schimbului de criptomonede Vauld, majoritatea investitorilor se îngrijorează că, dacă rata inflației nu începe să scadă în curând, Fed-ul SUA ar putea fi nevoită să înăsprească domnia prin creșterea ratelor dobânzilor într-un ritm mai rapid decât era anticipat.

„Bitcoin s-a confruntat cu încă o corecție semnificativă, scăzând la aproape 25.000 de dolari, cea mai mică din ultimele 5 luni. Interesant este că indicele dolarului (DXY) este, de asemenea, la un nivel maxim de șase luni, câștigând 2% doar în ultima zi, ceea ce duce la o scădere a piețelor de acțiuni și cripto.

Între timp, Ethereum s-a corectat cu peste 20% în ultima săptămână, între timp, Ethereum față de Bitcoin a scăzut cu mai mult de 11% în aceeași perioadă în care dominația Bitcoin a depășit 48% pentru prima dată în aproape un an.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.