Cum să folosiți un PS4 Pro pentru beneficii maxime

Publicat in IT&C 24 Mai 2022 1475 ori
Google+ WhatsApp
Cum să folosiți un PS4 Pro pentru beneficii maxime
Cum să folosiți un PS4 Pro pentru beneficii maxime

Deși PlayStation 5 este acum disponibilă (dacă găsiți una) și Xbox a avut câteva lansări interesante, PS4 Pro rămâne în continuare un companion excelent și pentru un televizor 4K HDR. Este o consolă de jocuri uimitoare și puternică - mai ales pentru preț - și are o gamă de mii de jocuri din care puteți alege.

Iată câteva dintre cele mai bune sfaturi și trucuri pe care le puteți descoperi pentru a face experiența și mai bună, dacă tocmai ați primit una sau doriți să revitalizați o consolă mai veche.

Cum să transferați jocurile, fișierele de salvare și profilul de pe vechiul PS4

Dacă ați trecut la un PS4 Pro de la un PS4 original sau din a doua generație la un PS4 Pro, vă puteți transfera direct datele importante de pe vechea consolă pe cea nouă. Acestea includ utilizatorii și setările lor, jocurile și fișierele de salvare, plus capturi de ecran și clipuri video.

Veți avea nevoie de cel puțin un cablu Ethernet (LAN) și de ambele aparate să fie pornite în același timp. De asemenea, aveți nevoie de multă răbdare, deoarece procesul de transfer poate dura destul de mult, mai ales dacă aveți multe jocuri stocate pe hard disk.

Este posibil să faceți acest lucru printr-o rețea de acasă fără fir sau cu fir. Dar, dacă o faceți prin conexiunile Wi-Fi ale celor două console, aveți nevoie în continuare de cablul Ethernet pentru a le conecta direct între ele, prin porturile LAN respective. În caz contrar, dacă ambele sunt conectate la rețeaua de acasă prin cablu, nu este nevoie să le conectați împreună.

Odată configurate corect și pornite, conectați-vă la PlayStation Network pe PS4 Pro, actualizați software-ul sistemului la cea mai recentă versiune, dacă este necesar, și accesați Settings>System>Transfer Data from Another PS4. Urmați instrucțiunile și pregătiți-vă o ceașcă de ceai (sau mai multe) în timp ce aștepți finalizarea procesului.

Cum să vă restaurați fișierele de salvare din cloud

Dacă sunteți membru PlayStation Plus și aveți activată opțiunea de salvare online a jocurilor pe PS4 mai vechi, le puteți descărca înapoi pe noul dvs. aparat pentru a continua pur și simplu.

Dacă nu aveți această opțiune activată, accesați Settings>Application Saved Data Management>Auto-Upload pe vechea PS4 și faceți clic pe caseta de selectare a fiecărui joc pe care doriți să îl salvați în cloud. De asemenea, accesează Settings>Power Saving Settings>Set Features Available in Rest Mode și asigurați-vă că este bifată caseta de selectare pentru Stay Connected to the Internet. Apoi, aparatul dvs. va face backup-ul salvărilor online în mod automat, atunci când PS4 se află în modul de repaus.

Pentru a le descărca din nou pe PS4 Pro, duceți-vă din nou la Settings>Application Saved Data Management, selectați Saved Data in Online Storage, faceți clic pe Download to System Storage și veți vedea o listă cu toate jocurile pentru care sunt disponibile fișiere de salvare.

Puteți descărca fișierele fiecărui joc în parte, chiar fiecare fișier de salvare separat pentru fiecare joc, dacă există mai multe, dar, pentru rapiditate, puteți, de asemenea, să apăsați pe butonul Opțiuni și să le selectați pe toate. Merită totuși să rețineți că se vor descărca doar fișierele pentru jocurile instalate pe noul sistem. Dacă instalați un joc ulterior, va trebui să repetați procesul.

Cum să vă asigurați că primiți 4K și HDR

Sperăm că PS4 Pro ar trebui să vă detecteze automat televizorul 4K HDR atunci când pornește pentru prima dată, dar dacă nu, puteți verifica singuri setările.

Mergeți la Settings>Sound and Screen>Video Output Settings. Aici puteți seta rezoluția (2160p - RGB pentru 4K HDR) sau o puteți lăsa setată la Automatic pentru a se adapta în funcție de fiecare joc în parte. De asemenea, puteți seta dimensiunea ecranului pentru a optimiza vizualizarea în modul 3D, intervalul RGB (deși cel mai bine este să îl lăsați la Automatic), HDR și Deep Colour Output. Lăsați ultimele două la Automatic. De asemenea, puteți verifica capacitățile și formatul de ieșire al televizorului dvs. în secțiunea Video Output Information.

Cum să porniți automat televizorul

O caracteristică interesantă, dacă aveți un televizor compatibil, este aceea de a face ca PS4 să pornească televizorul dvs. și chiar să treacă la sursa corectă atunci când porniți consola. Mergeți la Settings>System și asigurați-vă că este bifată caseta de selectare Enable HDMI Device Link.

Cum să actualizați hard disk-ul la 2TB sau mai mult

La fel ca în cazul tuturor modelelor PlayStation 4, puteți actualiza hard disk-ul intern al consolei PS4 Pro, fie pentru a utiliza un spațiu de stocare mai mare, fie pentru a beneficia de un acces mai rapid (folosind o unitate solid state drive, de exemplu). Vă prezentăm aici pașii, care sunt generici pentru toate PlayStation 4, dar veți găsi unitatea de pe PS4 Pro ascunsă sub o clapetă în partea dreaptă a părții din spate a mașinii.

Lucrurile pe care trebuie să le rețineți cel mai mult atunci când cumpărați o nouă unitate pentru noua dvs. consolă este că nu numai că trebuie să fie un HDD de 2,5 inchi, dar nu poate avea o adâncime mai mare de 9,5 mm. Multe unități de 2,5 inchi sunt prea mari pentru a încăpea în caddy și, prin urmare, în consolă.

După ce ați schimbat unitatea, va trebui să reinstalați cel mai recent software de sistem prin USB. Descărcați software-ul complet (nu ediția de actualizare), aflat la rubrica „Perform a new installation of the system software". Puneți-l pe o unitate USB în dosarele PS4>UPDATE și introduceți-o în PS4 Pro atunci când vi se cere.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.