In ce consta schema de marketing online Pirate Funnel (AAARRR)?

Publicat in IT&C 09 Iunie 2020 1084 ori
Google+ WhatsApp
In ce consta schema de marketing online Pirate Funnel (AAARRR)?
In ce consta schema de marketing online Pirate Funnel (AAARRR)?

Desi marketingul online,datorita liberului acces la Internet,poate parea la indemana tuturor,in realitate lucrurile nu stau chiar asa.Cu toate ca oricine are posibilitatea in ziua de azi de a apela la un programator ori un web designer pentru crearea si implementarea unui website,contra unei sume de bani mai mici sau mai mari, acest lucru nu este suficient. Ulterior, pentru rezultate reale, este nevoie de monitorizarea traficului,realizarea unei strategii optime s.a.m.d.

De asemenea, crearea gratuita a unui profil de social media, ca parte esentiala a unui plan de marketing online modern,nu iti garanteaza in mod automat brand awareness-ul dorit. Simpla prezenta pe retelele de socializare nu este indeajuns pentru conturarea unei imagini de succes a brandului si convertirea potentialilor clienti.Gestionarea profilului si, mai ales, calitatea continutului promovat reprezinta elementul cheie care face diferenta!Acest aspect este valabil indiferent ca vorbim de o oferta care consta in produse ori servicii.

Cu alte cuvinte, indiferent de tehnica sau canalul de marketing online,strategia este cuvantul de ordine! Fara o strategie solida la baza, niciun plan de marketing nu poate da randament. Altfel spus, orice actiune de marketing eficienta trebuie supusa in prealabil si ulterior unei analize realiste, raspunzand anumitor intrebari cheie. Asadar, strategia ta trebuie sa isi seteze anumite obiective si sa fie masurabila prin valori sau indicatori de performanta KPI.

In acest sens, in continuare iti vom prezenta cateva detalii despre conceptul Pirate Metrics, inventat in anul 2007 de catre Dave McClure (supranumit ,,investitorul din Silicon Valley”).

Pirate Metrics, cunoscuta si drept Pirate Funnel sau mai cu seama sub forma acronimului AAARRR, este o schema de marketing online care „pune sub lupa” cele mai importante 6 aspecte pe care trebuie sa le aiba in vedere orice plan de promovare in mediul digital si nu numai. Astfel, acronimul AAARRR desemneaza: Awareness (tr. „vigilenta”), Acquisition (tr. „strangere de date”), Activation (tr. „dinamizare”), Retention (tr. „conservare”), Revenue (tr. „venituri”) si Refferal (tr. „recomandari”).

Awareness – La cati oameni ajunge mesajul tau?

Acest aspect indica faptul ca, in primul rand, orice strategie de marketing online trebuie sa-ti aduca vizibilitate!

Acquisition – Ce trafic inregistreaza site-ul tau?

In aceasta etapa, trebuie sa-ti propui ca rata de respingere a website-ului sa fie cat mai mica. Pentru indeplinirea acestui obiectiv, este indicat sa apelezi la o tehnica de marketing online mai puternica – si anume, optimizarea SEO.

Activation – Cati utilizatori interactioneaza direct cu site-ul tau?

Traficul nu este suficient, in cazul in care acesta nu se concretizeaza in tranzactii sau orice alt tip de interactiune. Spre exemplu, crearea unui cont pe site-ul tau sau abonarea la newsletter poate reprezenta un inceput promitator in ceea ce priveste convertirea vizitatorilor. Tine cont si de faptul ca UX-ul de calitate (User Experience) stimuleaza astfel de interactiuni!

Retention – Cati dintre utilizatori revin pe site-ul tau?

Optimizarea SEO, continutul de calitate si UX-ul intuitiv sunt factori decisivi in ceea ce priveste caracterul „prietenos” al site-ului si increderea pe care acesta o inspira celui care il acceseaza. Conform unui studiu publicat de Harvard Business Review, este de 25 de ori mai greu sa castigi un client nou decat sa pastrezi unul deja existent. Drept urmare, acorda atentie minutioasa aspectelor mentionate deja!

Revenue – Ce venituri genereaza site-ul tau?

Banii vorbesc... de la sine! Atunci cand ai o afacere pe Internet, este important sa analizezi constant veniturile pe care le obtii datorita acesteia. Doar asa vei afla daca planul de promovare pe care l-ai implementat este eficient sau are nevoie de imbunatatiri.

Refferal – Cati utilizatori recomanda site-ul tau altor persoane?

Una dintre cele mai eficiente strategii de marketing online la care poti apela sunt recomandarile venite din partea clientilor tai. Aceasta tehnica poate fi realizata cu buget redus sau chiar gratuit, fiind un aspect esential pentru brandingul afacerii tale. De pilda, poti testa tool-ul Support Small Business, lansat recent de Instagram.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.