Big Brother. Nu mai poţi cumpăra telefon dacă nu accepţi recunoașterea facială

Publicat in IT&C 02 Decembrie 2019 2639 ori
Google+ WhatsApp
Big Brother. Nu mai poţi cumpăra telefon dacă nu accepţi recunoașterea facială
Big Brother. Nu mai poţi cumpăra telefon dacă nu accepţi recunoașterea facială

Începând de ieri, clienții care doresc să cumpere un telefon mobil vor trebui să fie de acord să fie înregistrați prin recunoașterea facială.

Un pas suplimentar pentru a controla mai bine ciberspațiul

Iată încă un pas către o supraveghere generalizată. Pentru a controla mai bine ciberspațiul, guvernul chinez a emis o directivă pentru „păstrarea drepturilor și intereselor legitime ale cetățenilor online”, consolidând înregistrarea sub identitatea lor reală. În special, acesta prevede că operatorii de telefonie trebuie să „folosească inteligența artificială și toate mijloacele tehnice posibile” pentru a stabili identitatea reală a persoanelor care cumpără un telefon.

Identitatea în timp real

De asemenea, directiva promite că „va continua să crească supravegherea și inspecțiile” pentru a asigura respectarea obligației de înregistrare sub identitate reală. Deși această înregistrare în timp real a identității este în vigoare încă din 2013, utilizarea inteligenței artificiale și a recunoașterii faciale este nouă în acest domeniu. Pe web, utilizatorii au reacționat cu un amestec de suport și îngrijorare, temându-se că datele lor biometrice pot fi transmise altor entități sau vândute.


Recunoașterea facială este o tehnologie din ce în ce mai folosită în China, atât pentru securitate, cât și pentru utilizări mult mai frecvente, de exemplu la casele de la supermarket. Țara a experimentat recent primele sale încercări privind utilizarea acestei tehnologii.

„Control… și mai mult control”

La începutul lunii noiembrie, un profesor a atacat conducerea unei rezervaţii de animale din Hangzhou, în apropiere de Shanghai deoarece a cerut recunoașterea facială pentru vizitatori. Site-ul Weibo a fost, de asemenea, solicitat să înregistreze identitatea reală a utilizatorilor săi. Guvernul chinez monitorizează din ce în ce mai mult media socială pentru şi „promovează o dezvoltare sănătoasă și ordonată a Internetul și protejează securitatea statului și interesul public”, notează aubedigitale.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.