REVOLUȚIONAR - Cele 5 tehnologii care vor schimba regulile în lumea de mâine

Publicat in IT&C 29 Noiembrie 2019 1504 ori
Google+ WhatsApp
REVOLUȚIONAR - Cele 5 tehnologii care vor schimba regulile în lumea de mâine
REVOLUȚIONAR - Cele 5 tehnologii care vor schimba regulile în lumea de mâine

Chiar dacă nu le dăm încă atenția cuvenită, unele dintre tehnologiile de astăzi ne-ar putea fi indispensabile mâine. Iată cinci tehnologii pe care ar trebui să le urmărim cu mare atenție.

Platforma online Inc.com a identificat cinci tehnologii de la care se așteaptă să schimbe regulile în lumea de mâine.

1. Monedele digitale

Probabil ați auzit de Bitcoin, chiar dacă nu l-ați folosit. Poate că nici moneda digitală Libra a Facebook nu se va putea ridica la nivelul așteptărilor, dar, cu siguranță, vom folosi o criptomonedă în viitor. Unele dintre cele mai mari bănci din lume experimentează deja cu criptomonedele. J.P. Morgan, de exemplu, și-a testat moneda JPM la începutul acestui an. Scopul nu este înlocuirea dolarului sau a euro, ci crearea unei infrastructuri care să faciliteze transferurile internaționale. Chiar dacă nu vei deține un portofel bitcoin, poți folosi o monedă digitală pentru transferurile rapide.

2. Tehnologia Blockchain

Monedele digitale sunt alimentate de blockchain, un fel de contor digital. Criptomonedele precum bitcoin păstrează conținutul înregistrărilor în siguranță, prin împărtășirea copiilor pe mii de computere diferite care sunt verificate în mod constant de altele. Monedele proprietare, precum JPM Coin, ar putea utiliza un blockchain privat controlat de companie. Dar monedele digitale nu sunt singura utilizare pentru tehnologia blockchain. Un registru care nu poate fi spart de hackeri sau modificat și ale cărui înregistrări pot fi utilizate pentru a iniția acțiuni precum eliberarea soldului sau emiterea unei chitanțe are utilizări care variază de la lanțul de aprovizionare la economia de distribuire.

3. Rețele 5G

Saltul de la prima generație a tehnologiei telefonului mobil la 2G a fost uriaș. Prima generație a permis doar apeluri vocale, pe când rețelele 2G erau deja digitale și au introdus conexiuni stabile, dar și SMS-ul și apelul în conferință. Saltul la 3G a activat servicii multimedia și de streaming și a fost o mișcare importantă, iar trecerea la 4G a vizat mai mult îmbunătățirea calității decât introducerea de noi servicii. De exemplu, rețelele 3G ne permiteau să vizionăm filme pe telefon, iar 4G ne ajută să facem acest lucru fără întreruperi.

Rețelele 5G promit ceva diferit. Ceea ce vor face este să permită interconectarea a tot ceea ce deținem. Frigiderele își vor putea descărca upgrade-uri. Mașinile de spălat vor putea avertiza un tehnician atunci când se defectează. Mașinile inteligente vor comunica între ele, cerându-și reciproc spațiu la schimbarea benzilor de circulație și își vor acorda prioritate la semafoare una alteia pentru a asigura un flux lin pe străzile orașului.

4. Inteligența artificială

Inteligența artificială este noua tehnologie care înspăimântă umanitatea. Minți luminate precum Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk au tras semnale de alarmă împotriva pericolelor pe care le poate aduce crearea unui creier digital mai inteligent decât al omului. Dar continuăm să dezvoltăm această invenție, pe cât de utilă, pe atât de periculoasă. Deja am putut vedea cum, în marketing, AI le oferă companiilor date despre obiceiurile noastre de consum, iar reclamele care ajung la noi sunt personalizate. De asemenea, folosești AI de fiecare dată când îi ceri lui Siri să-ți spună o glumă sau îi oferi detalii despre produsul pe care ți-l dorești unui chatbot de pe Facebook Messenger. În viitor, AI va fi utilizat pentru a lua decizii mai inteligente în orice domeniu, de la agricultură la transport și asistență medicală.

5. Computerele Quantum

În luna octombrie a acestui an, Google a anunțat că procesorul său cuantic Sycamore a îndeplinit o sarcină pentru care cel mai bun supercomputer din lume ar avea nevoie de 10.000 de ani pentru a o finaliza. A terminat acel calcul în doar 200 de secunde. Totuși, această sarcină a fost aceea de a produce numere aleatorii dificil, dar nu foarte util. Calculatoarele ale căror biți pot fi deopotrivă 1 și 0 în același timp vor alimenta tehnologia blockchains, inteligența artificială și cantitățile uriașe de date pe care rețelele 5G le vor genera.

Împreună, aceste tehnologii vor crea o lume cu totul nouă.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.