Cele mai noi metode prin care hackerii pot compromite telefoanele inteligente, Android sau iPhone

Publicat in IT&C 23 Septembrie 2019 2552 ori
Google+ WhatsApp
Cele mai noi metode prin care hackerii pot compromite telefoanele inteligente, Android sau iPhone
Cele mai noi metode prin care hackerii pot compromite telefoanele inteligente, Android sau iPhone

Datele personale ale utilizatorilor de telefoane inteligente sunt în pericol după ce hackerii au inventat noi modalități de exploatare a breșelor de securitate. Sunt în pericol atât telefoanele cu Android cât și iOS. Ce e mai grav e că multe din atacuri sunt nedetectabile, dar cunoscând modul de acțiune al persoanelor rău intenționate, un utilizator avizat ar putea să-și ia măsuri pentru a-și securiza dispozitivul mobil și de a face o copie de siguranță a tuturor datelor importante.

 

 

Aproape în fiecare săptămână apar știri despre atacuri ale hackerilor asupra dispozitivelor mobile, explicabile prin faptul că acestea sunt răspândite pe scară largă la nivel mondial. Aproape fiecare dintre noi are un buzunar un smartphone, și de cele mai multe ori este o victimă sigură a unui hacker care profită de găurile de securitate lăsate în urmă fie de sistemul de operare al dispozitivului ori de aplicațiile instalate. Tendința hack-ului modern este de a urmări activitatea utilizatorului, de compromitere a datelor sau de a-l păcăli să dezvăluie informații importante care ar aduce atacatorului un câștig financiar, relatează Business Insider. În afară de a actualiza constant sistemul de operare și aplicațiile, cea mai bună cale de a evita un atac este a a urmări dispozitivul și a observa activitățile suspecte, ori de a contacta furnizorul de telefonie mobilă pentru a verifica dacă a fost compromis, relatează sursa citată. Iată cele mai noi metode de hacking și ce se știe la acest moment despre persoanele care ar putea fi afectate. SimJacker- Malware care se infiltrează în telefon printr-un simplu SMS Este unul din cele mai ample atacuri din acest an, iar hackerii folosesc o vulnerabilitate care există în cele mai multe SIM-uri introduse în telefoane- cartela furnizată de operator prin care telefonul beneficiază de serviciile rețelei de telefonie. Malware-ul a fost descoperit în septembrie de firma de securitate cibernetică AdaptiveMobile. Codul hackerilor este executat la primirea unui SMS, iar atacatorul poate urmări locația utilizatorului și în anumite situații, chiar poate prelua controlul telefonului. Potrivit Ars Tehnica, nu contează dacă telefonul este Android,Iphone ori are alt sistem de operare, malware-ul utilizează SIM-ul telefonului. Potrivit ZDNet, cele mai afectate țări de acest timp de atac sunt în Africa și Orientul Mijlociu.
Atacuri de tip phishing afectează utilizatorii de Android tot cu mesaje SMS Atacurile de acest gen au apărut tot la începutul lui septembrie. Utilizatorii sunt păcăliți să schimbe anumite setări care le-ar da hackerilor acces la informațiile din telefon.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.