ȘOC pe piața criptomonedelor - Bitcoin a 'EXPLODAT' în urma unei comenzi misterioase de cumpărare

Publicat in IT&C 03 Aprilie 2019 1551 ori
Google+ WhatsApp
ȘOC pe piața criptomonedelor - Bitcoin a 'EXPLODAT' în urma unei comenzi misterioase de cumpărare
ȘOC pe piața criptomonedelor - Bitcoin a 'EXPLODAT' în urma unei comenzi misterioase de cumpărare

Bitcoin s-a apreciat marţi cu 20%, la cel mai ridicat nivel din ultimele aproape cinci luni, şi a tras după sine şi alte monede virtuale, după o comandă majoră de cumpărare din partea unui cumpărător misterios, care a declanşat tranzacţii frenetice, potrivit analiştilor intervievaţi de Reuters, conform news.ro.

Astfel, bitcoin a depăşit nivelul de 5.000 de dolari pe unitate pentru prima oară de la jumătatea lunii noiembrie, iar ulterior a închis la 4.800 de dolari pe unitate, în creştere cu 16%. Bitcoin a consemnat în acest fel cea mai mare creştere într-o singură zi din aprilie 2018.

La sfârşitul anului 2017, bitcoin a atins aproape 20.000 de dolari pe unitate, reprezentând nivelul maxim al unei bule speculative care a fost alimentată de investitorii de retail. Preţurile au scăzut însă anul trecut cu trei sferturi, tranzacţiile fiind dominate de fonduri de hedging mai mici şi de firme cu activităţi în sectorul criptomonedelor.

Creşterea de marţi a fost determinată probabil de un ordin de cumpărare de circa 100 de milioane de dolari, pe platformele  Coinbase şi Kraken din SUA şi Bitstamp din Luxembourg, a declarat Oliver von Landsberg-Sadie, director general al firmei de criptomonede BCB Group.

”A fost un singur ordin, gestionat algorotmic pe trei platforme, a spus Oliver von Landsberg-Sadie.

Analiştii nu pot explica misterul ordinului atât de mare al cumpărătorului.

Pieţele criptomonedelor au traversat până acum o perioadă de calm relativ, bitcoin fiind tranzacţionată la 3.300-4.200 de dolari pe unitate, iar investitorii instituţionali au stat deoparte. Motivele au fost îngrijorarea legată de lacunele de securitate şi incertitudinile legislative.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.