Doi români au câștigat în premieră butonul de diamant oferit de Youtube. Canalul lor

Publicat in IT&C 18 Ianuarie 2019 4928 ori
Google+ WhatsApp
Doi români au câștigat în premieră butonul de diamant oferit de Youtube. Canalul lor
Doi români au câștigat în premieră butonul de diamant oferit de Youtube. Canalul lor
Youtube a oferit joi seara butonul de diamant, pentru prima dată, unui canal din România. Distincţia, acordată doar celor care depăşesc 10 milioane de abonaţi, a ajuns la doi soţi din Iaşi.

Ei au creat “LooLoo Kids”, un canal internaţional pentru copii, cu cântece şi animaţii 3D. Povestea lor, pare deprinsă,dintr-un film american. De la muncă într-un garaj, au ajuns la un fenomen internaţional. Îi urmăresc 120 de milioane de familii, din peste 200 de ţări.

Alexandru şi Cristina sunt primii din sud-estul Europei care primesc butonul de diamant de la Youtube. Totul a pornit acum 6 ani, cu un canal românesc, numit Tralala.

Cei doi, el de profesie inginer, iar ea tehnician dentar, s-au gândit să creeze videoclipuri cu melodii şi animaţii pentru copiii lor, pentru că nu găseau aşa ceva. “Săniuţa fuge” a fost primul videoclip, cu muzica unui cor de copii din Bucureşti.

Apoi cântecelele lor, create în colaborare cu educatori şi muzicieni, au ajuns şi în grădiniţe.

Alexandru: “La toate serbările la grădiniţă ne dădeau lista de cântece şi constantam cu surprindere că peste 80 la sută erau de la tralalala. Bineînţeles că educatoarele nu ştiau că noi suntem în spatele proiectului... era amuzant şi emoţionant în acelaşi timp pentru că s-a schimbat modul de educaţie. De fapt, asta a fost dorinţa noastră, iniţial am pornit ca un proiect educativ”.

Aşa că au renunţat la locurile de muncă pe care le aveau, pentru un proiect mai mare, internaţional: canalul LooLoo kids. Melodiile fac parte din folclorul internaţional, sunt în engleză şi alte 7 limbi străine şi au animaţii 3D.

Alexandru: “A fost foarte greu pentru că investiţiile au fost enorme în primul an şi nu prea vedeam luminiţa de la capătul tunelului. Aproximativ 40-50 de mii de euro, în condiţiile în care locuiam cu chirie şi maşina pe care o conduceam valora 2000 de euro. Am sacrificat absolut tot pentru acest proiect”.

Acum compania lor are peste 100 de colaboratori atât români, cât şi străini, textieri, compozitori, cântăreţi, graficieni şi o cifră de afaceri de peste 950 de mii de euro. Cea mai mare parte a banilor o reinvestesc, pentru că vor să dezvolte proiectul cu animaţii pentru poveşti.

Alexandru: “Am reuşit să ducem în folclorul internaţional, datorită Looloo kids cântecele româneşti. Avem în engleză ”Oac, oac, diridirida” sau ”Iepuraş cononaș” şi urmează şi alte cântece şi practic ne aşteptăm ca în câţiva ani inclusiv din SUA, Australia sau Noua Zeelandă să cânte cântece româneşti”.

Canalul LooLoo kids a ajuns să aibă 13 milioane de abonaţi şi să fie cel mai urmărit din regiune. Pentru acest rezultat, youtube i-a premiat şi pentru prima dată a trimis o scrisoare în limba romană.

Şi alte canale româneşti au ajuns să fie extrem de urmărite, chiar şi în străinătate. IULITM, cu jocuri înregistrate, are aproape 3 milioane de abonaţi iar Vloggerul Selly, aproape 2 milioane, la egalitate cu Iraphahell, un canal tot despre jocuri.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.