Facebook a anunţat că va lansa în Europa un sistem de verificare a reclamelor electorale

Publicat in IT&C 17 Ianuarie 2019 4450 ori
Google+ WhatsApp
Facebook a anunţat că va lansa în Europa un sistem de verificare a reclamelor electorale
Facebook a anunţat că va lansa în Europa un sistem de verificare a reclamelor electorale

Facebook a anunţat că va lansa în Europa un sistem de verificare a reclamelor electorale care va intra în funcţiune în următoarele luni, conform news.ro.

Reclamele electorale cumpărate pe Facebook vor fi verificate în Europa pe baza unui sistem care ar trebui să intre în funcţiune înaintea alegerilor pentru Parlamentul European de luna mai.

Facebook are reguli diferite, de la regiune la regiune, prin care a verificat în ultimii doi ani reclamele cu caracter electoral. Sistemul se află încă în faza de învăţare şi pare uneori să aplice reguli ad-hoc, în funcţie de situaţie.

Gigantul american trebuie să aibă în vedere particularităţile legislative ale fiecărei ţări în care vrea să filtreze reclamele electorale pentru a preveni răspândirea dezinformării şi a manipulării.

Scopul final al Facebook din acest punct de vedere rămâne, însă, crearea unui set de reguli universal valabile, care să poată fi aplicare eficient la nivel global.

Până  să funcţioneze în Europa, sistemul va intra în funcţiune în Nigeria, înainte de alegerile prezidenţiale din 16 februarie. Una din regulile pentru Nigeria este ca reclamele electorale să-şi aibă originea pe teritoriul ţării.

O lună mai târziu, va veni rândul Ucrainei, unde vor avea loc alegeri pe 31 martie. Tot înaintea alegerilor generale sistemul de verificare va fi folosit şi în India.

Facebook a pus deja la punct arhive ale reclamelor electorale în Statele Unite, Marea Britanie şi Brazilia, ţări în care se poate căuta şi verifica orice reclamă electorală rulată de când a fost pus în funcţiune acest sistem.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.