Nebunie curată: Armata americană va folosi gloanțe biodegradabile din care… vor răsări flori modificate genetic

Publicat in Cunoastere 17 Ianuarie 2017 1038 ori
Google+ WhatsApp
Nebunie curată: Armata americană va folosi gloanțe biodegradabile din care… vor răsări flori modificate genetic
Nebunie curată: Armata americană va folosi gloanțe biodegradabile din care… vor răsări flori modificate genetic

Conform experților militari din cadrul armatei Statelor Unite ale Americii, în acest momemnt se lucrează la crearea unui nou tip de muniție care va fi nu doar biodegradabilă, ci va conține inclusiv semințe de flori. După cum bine știți, gloanțele sunt concepute pentru a ucide, însă compușii din care sunt realizează distrug inclusiv mediul înconjurător.

Noua muniție ar trebui, odată ce se degradează, să lase în urmă o sămânță din care să răsară o plantă, scopul acesteia fiind de a absorbi orice substanță poluantă lăsată în urmă de glonț. În laboratoarele Pentagonului s-a reușit deja includerea de semințe modificate genetic în gloanțe, acum fiind doar o chestiune de timp și teste până când acestea vor intra în dotarea celei mai puternice armate a lumii.

floare2

Americanii vor să le folosească în primul rând pentru antrenamente, în poligoanele aflate în aer liber, unde se pierd pentru totdeauna milioane de gloanțe la ședințele de tragere.

În secolul al XIX-lea, până la apariția glonțului Minié, gloanțele erau doar sferice. Acest tip de muniție a devenit vestit în timpul războiului Crimeii și în timpul războiului civil american. A fost inventat în prima jumătate a secolului al XIX-lea de căpitanii francezi Claude-Étienne Minié și Henri-Gustave Delvigne. Glonțul a fost proiectat pentru a permite o mai rapidă încărcare pe gura țevii puștilor și pentru creșterea eficacității focului. Odată cu inventarea acestui tip de proeictil, pușca a devenit principala armă a infanteriei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.