Informații șocante: Grădina Atomică, locul unde plantele sunt iradiate cu radiații gamma pentru a dezvolta mutații. Apoi ajung în magazine…

Publicat in Cunoastere 13 Ianuarie 2017 1343 ori
Google+ WhatsApp
Informații șocante: Grădina Atomică, locul unde plantele sunt iradiate cu radiații gamma pentru a dezvolta mutații. Apoi ajung în magazine…
Informații șocante: Grădina Atomică, locul unde plantele sunt iradiate cu radiații gamma pentru a dezvolta mutații. Apoi ajung în magazine…

După cel de al Doilea Război Mondial, oamenii de știință au încercat să găsească utilizări mai pașnice energiei atomice.

Una dintre ideile cele mai vehiculate în acele timpuri a fost aceea de a bombarda plantele cu radiații pentru ca acestea să producă mutații, care să le facă mai rezistente la variațiile de temperatură și dăunători sau să le confere alte culori sau mirosuri.

Experimentele s-au realizat în principal în așa numitele „Grădini Gamma” de pe întreg teritoriul Statelor Unite, dar și în Europa de Vest sau în țări din fostul bloc comunist.

Potrivit celor de la New Scientist, aroma de mentă din guma de mestecat sau pasta de dinți sunt rezultatul unor mutații cauzate de expunerea la radiații deliberate a plantei în trecut. De asemenea grapefruit „Rio Star”, cel roșiatic-rubin, care reprezintă 75% din producția de grapefruit din Texas, a fost creat în aceste grădini atomice.

gradina3

Am fi tentați să spunem că ingineria genetică modernă a înlocuit nevoia de grădinărit atomic, însă această afirmație ar fi parțial corectă. În Hitachiōmiya, Japonia, se află un institut care și în zilele noastre deține o astfel de grădină atomică unde desfășoară cercetări. Speciile de plate sunt iradiate cu raze gamma dintr-o sursă de cobalt-60 plasată în interiorul unui stâlp central. Oficial, scopul cercetărilor este de a genera noi rezistențe legumelor și fructelor pentru a fi cultivate în soluri mai puțin fertile.

Potrivit lui Dr. Lagoda, directorul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, utilizarea radiațiilor a produs mii de mutanți utile în culturile lumii, inclusiv soiuri noi de orez, grâu, orz, pere, mazăre, bumbac, mentă, floarea-soarelui, alune, grapefruit, ulei de susan, banane, manioc și sorg. Consideră că iradierea nu e soluția, însă  este un instrument foarte eficient, care ne ajută să reducem timpul de reproducere a alimentelor.

NOTA: Încă o dată avem ocazia să descoperim că mulți oameni de știință se cred mici Dumnezei și că noi trebuie să culegem fructele iresponsabilității lor, devenind cobai ai acestor experimente. Și ne mai întrebăm de ce cancerul a devenit prima cauză de mortalitate în mai toată lumea? Oare cu ce alte boli ne-au mai pricopsit acești indivizi, sub justificarea nevoii unei producții mai mari de alimente? Dacă tot sunt preocupați de asta, nu ar trebui să înceapă cu reducerea risipei de alimente din tot Occidentul?

gradina2

grdian8 gradina6

sursa: newscientist.com

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.