Adevăratul motiv al scufundării Titanicului! N-a fost aisbergul

Publicat in Cunoastere 07 Ianuarie 2017 2839 ori
Google+ WhatsApp
Adevăratul motiv al scufundării Titanicului! N-a fost aisbergul
Adevăratul motiv al scufundării Titanicului! N-a fost aisbergul

Scufundarea Titanicului, una dintre cele mai mari tragedii din istoria modernă, a captat atenţia istoricilor şi arheologilor timp de generaţii.

Se pare că nu aisbergul a fost principala cauză a scufundării. Rezultatul noilor cercetări au fost relatate în documentarul „Titanic: The New Evidence”, prezentat de jurnalistul Senan Molony, care şi-a dedicat 30 de ani din viaţă investigării scufundării Titanicului.

Potrivit noilor descoperiri, se pare că un incendiu izbucnit în buncărele cu cărbuni a cauzat o serioasă avarie în coca vasului, slăbindu-i rezistenţa. În momentul în care s-a lovit de aiberg, regiunea vulnerabilă a cedat imediat, după cum informează Daily Star.

Jurnalistul a ajuns la această concluzie studiind fotografii de epocă, ignorate până acum de anchetatori, fotografii în care se observă mari pete negre, cu diametrul de peste 10 metri, pe care le consideră urme certe ale puternicului incendiu izbucnit în interiorul navei.

Mai mult, Senan Moloney susţine că incendiul s-ar fi declanşat chiar înainte de lansarea la apă a pachebotului, dar acest lucru a fost ţinut ascuns de către J.Bruce Ismay, preşedintele companiei care a construit nava. Concluzia lui Senan Moloney este halucinantă şi anulează toate celelalte ipoteze şi teorii referitoare la catastrofă: „Titanicul n-ar fi trebuit nici măcar să fie lansat la apă!”

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.