Exista incaperi secrete in Marea Piramida? Dovezile indica "anomalii" in interiorul constructiei

Publicat in Cunoastere 20 Octombrie 2016 1169 ori
Google+ WhatsApp
Exista incaperi secrete in Marea Piramida? Dovezile indica "anomalii" in interiorul constructiei
Exista incaperi secrete in Marea Piramida? Dovezile indica "anomalii" in interiorul constructiei

Cercetatorii spun ca au descoperit dovezi ale prezentei unor incaperi secrete in interiorul Marii Piramide de la Giza.
Existenta unor incaperi sau tuneluri secrete in Marea Piramida este vehiculata de foarte mult timp. De curand, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Cairo, Egipt, alaturi de organizatia Heritage de la Paris, au obtinut dovezi care indica prezenta unor goluri suspecte in interiorul piramidei.

 

 

Concret, ei au observat un gol in spatele fatadei de nord si altul in partea de sus a laturii de nord-est. Este posibil ca aici sa fie tuneluri sau incaperi secrete, scrie Science Alert.

Marea Piramida de la Giza, numita si piramida lui Khufu, a fost construita acum 4.500 de ani si are o inaltime de 146 metri. De acest monument sunt legate numeroase povesti, legende si superstitii.

De curand, mai multi cercetatori au pus bazele proiectului Scan Pyramids, menit sa foloseasca tehnologia de ultima ora pentru a afla ce se afla in interiorul acestor constructii uriase, fara sa fie nevoie de sapaturi arheologice care sa le afecteze structura.

Expertii au folosit tehnici de simulare 3D si termografia, pentru a realiza practic o radiografie a interiorului piramidei. Ei au vrut sa afle astfel daca intr-adevar aici exista incaperi secrete, menite probabil sa-i deruteze pe jefuitorii de morminte.

Ultimele teste indica prezenta a doua goluri acolo unde ar fi trebuit sa existe pereti solizi: deasupra intrarii de pe fatada de nord si la 105 metri inaltime, pe marginea de nord-est.

Cercetatorii sunt convinsi ca au dovada existentei unui coridor secret in interiorul piramidei, iar anuntul a fost facut in cadrul unei conferinte de presa.

Desigur, aceste descoperiri pot fi confirmate doar prin cercetare la fata locului, pentru a scoate la lumina respectivul tunel sau incaperea secreta. Este posibil ca anomaliile care indica prezenta unor goluri sa aiba alte explicatii, de aceea este nevoie de teste suplimentare.

De altfel, Zahi Hawass, fostul ministru egiptean al Antichitatilor, este convins ca nu exista incaperi secrete in piramide, iar aceste anomalii apar din cauza tehnicii prin care au fost construite monumentele.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.