NASA a decriptat un mesaj CIUDAT apărut pe Marte: era scris în Codul Morse

Publicat in Cunoastere 14 Iulie 2016 1385 ori
Google+ WhatsApp
NASA a decriptat un mesaj CIUDAT apărut pe Marte: era scris în Codul Morse
NASA a decriptat un mesaj CIUDAT apărut pe Marte: era scris în Codul Morse

Specialiștii de la NASA au decriptat un mesaj extrem de ciudat apărut pe planeta Marte. NASA a descoperit pe planeta Marte o serie de dune de nisip închise la culoare care seamănă cu semnele utilizate pentru vorbirea în codul morse. Mulțumită topografiei unice aceste dune găsite în zona de sud a planetei pot fi descifrate de către astronomi.

 

 

Acest mesaj este o formaţiune naturală, precum dunele de nisip de pe Pământ. Punctele şi liniile de pe dune au fost create de direcţa de bătaie a vântului, ieşind din discuţie o posibilă dovadă a vieţii extraterestre, scriu cei de la descoperă.ro.

Cercetătoarea Veronica Bray de la NASA a tradus mesajul din codul morse. Unul dintre acestea este "NEE NED ZB 6TNN DEIBEDH SIEFI SSIEI ESEE SEEE".

Geofizicienii consideră că modelul s-a format în timp ce un alt factor a întrerupt producerea dunelor liniare. Aceştia speră ca în urma unor observaţii mai amânunţite să poată descoperi modul de formare al dunelor de nisip de pe Marte.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.