Ce spune legea: avem voie sau nu să mâncăm la volan?

Publicat in Cunoastere 03 Mai 2016 1163 ori
Google+ WhatsApp
Ce spune legea: avem voie sau nu să mâncăm la volan?
Ce spune legea: avem voie sau nu să mâncăm la volan?

Din pricina timpului scurt, mulți dintre șoferi preferă să ia masa chiar la volan. Acest obicei încalcă vreo lege de circulație din codul rutier?

 

Vorbitul la telefon la volan este interzis, dar cum rămâne cu mâncatul? Legea nu explică clar și o eventuală amendă poate depinde de polițistul pe care-l întâlniți.

Legea spune că orice activitate care perturbă atenţia celui de la volan este interzisă şi este reglementată de articolul 99, alineatul 13, care clasifică drept contravenţie „lăsarea liberă în timpul condusului a volanului, ghidonului sau a manetei de comandă a vehiculului”. În completarea acesteia vine legea din articolul 100, alineatul 10 care prevede că „efectuarea de către conducătorul unui vehicul a unor activităţi de natură a-i distrage atenţia de la conducere ori folosirea instalaţilor de sonorizare la un nivel de zgomot ce afectează deplasarea în siguranţă a lui şi a celorlalţi participanţi la trafic.”

Astfel, dacă polițistul de la circulație care v-a văzut mâncând la volan consideră că acest obicei v-a făcut să lăsați liber volanul, vă poate amenda. În caz contrar, vă poate ura „Poftă bună!”.

sursa: auto-bild.ro

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.