Pod dintr-un kilogram de paste făinoase care poate susține o greutate de 251 kg!!!

Publicat in Cunoastere 26 Aprilie 2016 1540 ori
Google+ WhatsApp
Pod dintr-un kilogram de paste făinoase care poate susține o greutate de 251 kg!!!
Pod dintr-un kilogram de paste făinoase care poate susține o greutate de 251 kg!!!

Cine ar crede că 1 kg de paste făinoase ar putea susține greutatea a 3 – 4 persoane? Da, se pare că 1 kg de paste făinoase transformate într-un pod, poate susține 251 kg. Cum este posibil?  Studenții din Lituania au demonstrat acest lucru folosind paste și lipici!

Pentru a cincea oară, la Universitatea Tehnică Vilnius Gediminas și Facultatea de Construcții din Lituania s-au adunat anul acesta studenți și elevi pentru a construi poduri de toate tipurile, testându-le pentru a afla ce greutate pot susține. Toți participanții au fost nevoiți să construiască un pod format din 2 componente: paste făinoase și lipici.

De obicei, participanții folosesc spaghete care, la prima vedere ar putea arăta destul de neconvingător; cu toate acestea aranjate cum trebuie, pot să reziste unei greutăți mari. Studenții și elevii vin cu idei de construcții noi care pot fi, de asemenea, ușor de adaptat în construcțiile reale. Cele mai multe dintre poduri sunt realizate într-adevăr cu precizie. De obicei, acestea sunt realizate sub forma unor arcade, de multe ori cu grinzi, două tipuri principale de poduri care pot rezista la o greutate mare.

Students-build-bridges-from-pasta-that-can-carry-at-least-251-kg-57115608664b9__880
Participanții se pregăteasc foarte mult pentru acest campionat. Ei testează paste, pregătesc desene tehnice și vin cu construcții creative și inovatoare ale podurilor. Dăruirea și pregătirea pentru această competiție este la fel de mare ca și pentru Jocurile Olimpice. Majoritatea echipelor devin dependente de acest campionat și participă în fiecare an.

Acest tip ingenios de campionat nu este despre rezultate (care sunt de cele mai multe ori spectaculoase), ci despre învățare într-un mod creativ, munca în echipă, imaginind greșeli, încercând să obțină rezultate mai bune în fiecare an.

Așadar, acesta este un campionat cu rezultate uimitoare:  este incredibil când 1 kg de paste îți demonstrează că poate susține 251 kg, totul prezentat într-un mod distractiv și creativ, deoarece construirea unui pod de paste este similar cu construirea unuia real. În ambele situații exista viața reală și competiție!

Students-build-bridges-from-pasta-that-can-carry-at-least-251-kg-5711561016cfd__880

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.