Un român, paznic de imigranți în Germania, face dezvăluiri incendiare

Publicat in Cunoastere 12 Februarie 2016 3276 ori
Google+ WhatsApp
Un român, paznic de imigranți în Germania, face dezvăluiri incendiare
Un român, paznic de imigranți în Germania, face dezvăluiri incendiare

Râuri de cerneală s-au scris despre isprăvile imigranților din Occident. O parte a opiniei publice este convinsă că aceștia se ocupă, în genere, cu scandaluri, violuri și că nu vor să muncească. Fără a căuta să întărim această convingere, relatăm mărturia unui român care este paznic în tabere de refugiați din Germania.

 

EXCLUSIV. Român, paznic de imigranți în Germania. „Din aproximativ 1 milion de «refugiați», 75% au venit din zone fără război”

Au primit statut de refugiați, dar nu toți provin din zone de război

Răzvan Constantin face parte din personalul unei divizii de securitate și lucrează în campusurile Mannheim, Liemen și Schwetzingen. Spune că este interzisă fotografierea în zona campusurilor cu refugiați. Însă, este amabil să ne ofere detalii cu privire la modul de viață al imigranților.

„Eu lucrez la o firmă care asigură securitatea în patru campusuri pentru refugiați. Cel mai mic campus are un număr de 150 de refugiați, iar cel mai mare are 8.000 de refugiați, o fostă bază militară americană. Ideea e așa: toți cei care sunt veniți în Germania au statutul de refugiați, dar nu toți sunt refugiați sau nu merită statutul de refugiați, pentru că nu vin din zone de război. De exemplu, mulți vin din Africa, Afganistan sau Irak, unde nu mai putem vorbi de război. Numai în Germania, din aproximativ 1 milion de refugiați, 75% au venit din zone fără război! Dacă e să fac o apreciere personală despre ei, zic că 15% dintre ei sunt educați, au studii superioare, vorbesc 2-3 limbi străine și majoritatea acestora provin din Siria, singura țară aflată într-adevăr în război. Acolo chiar este o criză umanitară. Alți 15% sunt violenți, agresivi, cu mari probleme de comportament, iar majoritatea acestor oameni cu probleme provin din Afganistan, Pakistan și Africa. Restul de 70%... e un cocktail ciudat… deci, avem cam 30% refugiați, restul imigranți. Odată cu valul de refugiați din Siria au profitat și alții și au venit aici. Avem și foarte mulți țigani și musulmani de prin Serbia, Kosovo sau Albania, oameni care trăiesc de mulți ani în aceste țări. Mulți dintre ei vor să stea aici cât le permite statul german, pentru a mânca, a lua banii de la ajutorul social. Să știi că știrile sunt reale, există violuri”, ne-a spus Răzvan Constantin.

„Autoritățile țin ascunse violențele. Imigranții nu răspund în fața legii”

Firmele de securitate nu pot răspunde cu violență la actele care degenerează printre imigranți. Asta pentru că, la rândul lor, vor avea de furcă cu poliția, aceeași poliție germană care s-a remarcat ca un monument al incompetenței în primele zile ale acestui an, când au avut loc celebrele violuri.

„Refugiații comit violente dar majoritatea se produc in campusuri. Se bat între ei. În cele mai mari campusuri se bat aproape zilnic. Firmele de securitate nu pot răspunde cu violență la violență, deoarece agenții de securitate vor avea mari probleme cu poliția daca lovesc un refugiat. Însă ei daca se lovesc între ei...sau chiar dacă lovesc agenți de securitate ...poliția nu le face nimic, doar câteva zile de arest și îi aduc înapoi. Deci, trebuie să înțelegi că undeva la 15% dintre ei comit astfel de fapte, dar e de ajuns. Ei (imigranții – n.r.) nu răspund în fața legii precum un cetățean normal… Statul german îi protejează putem spune, pare o discriminare fata de germani. Și autoritățile țin ascunse aceste violențe din campusuri și chiar acte precum violurile sau violențele din afara campusurilor, probabil pentru a crea panică în populație. Însă o parte dintre ei reprezintă o mare problema pentru societate și trebuie deportați de urgență înapoi”, mai spune Răzvan Constantin, pentru PUTEREA.

Imigranții aruncă mâncarea oferită de statul german

Se vorbește mult și despre asistența socială, cel puțin generoasă, pe care statul german o asigură pentru acești imigranți. Potrivit românului nostru care asigură paza în cele patru obiective ale sale, fiecare imigrant primește, lunar, suma de 200 de euro. Totodată, statul german mai asigură și două mese pe zi.

„200 de euro primește lunar fiecare refugiat, bani în mână, dar, gândește-te: bani pentru mâncare, cazare, securitate, serviciile ambulanței, poliției, pompierilor, asigurare medicală! Nu toți vor să plece, doar o parte dintre ei, poate sub 50%, restul vor să rămână, dar nu toți au șanse. Ei vin din țări fără lege, fără stat de drept, n-au muncit, nu știu ce e aia lege, regulă etc... Vor numai să primească… Mulți spun că germanii își bat joc de ei, că nu le dau mâncare bună, că nu le dau bani de ajuns... dar, există și care se integrează: merg zilnic la școală să învețe germana și mai fac și alte cursuri de integrare. Unii deja au și locuri de muncă, majoritatea  fiind sirieni. Dar, cred că anul acesta autoritățile încep să îi deporteze pe afgani și pakistanezi. Statul german plătește firme de catering pentru a le face mâncare. Au două mese pe zi. Problema cu mâncarea este că le oferă mâncare germană, care sincer nici mie nu îmi place… parcă mănânci carton. Însă, ei (imigranții – n.r.) uneori aruncă această mâncare, își iau plite și gătesc singuri”, ne-a mai spus Răzvan Constantin.

Neo-naziștii intră în scenă

Recent, au avut loc câteva confruntări între binecunoscuții neo-naziști germani și imigranți, câteva campusuri de refugiați fiind incendiate de celebri „skinheads”.

„Sunt două tabere: unii care îi plac pe refugiați și chiar vin și le aduc mâncare, haine etc., dar e mică tabăra asta… și alții, majoritatea, care îi vor plecați, pentru că există un sentiment de teamă. Le este frică pentru femeile și copiii lor, să nu fie agresați, violați… și mai există și neo-naziștii, care chiar au comis atacuri asupra campusurilor. Au încercat să incendieze unul dintre campusurile în care lucrez chiar eu. Într-o seară, un grup de neo-naziști a venit cu cocktailuri molotov în fața campusului, încercând să intre în campus și să îl incendieze. Agenții de securitate au închis ușile și s-au baricadat înăuntru. (…) Imigranții mai sunt cazați în tot felul de locuri, precum săli de sport, foste hoteluri, depozite, diverse hale. Unele locuri nu le putem numi „case”, deci situația cu locurile de cazare deja e de mult o problemă”, a concluzionat Răzvan Constantin, pentru PUTEREA.

Crește numărul imigranților

Anul trecut, în Germania au intrat 1,1 milioane de refugiaţi. Cancelarul german Angela Merkel a declarat luna trecută că Europa este „vulnerabilă” în fața crizei refugiaților deoarece nu are suficient control asupra situației. Cancelarul german opinează că piața comună europeană va fi grav afectată de introducerea unor controale dure în interiorul UE și cere securizarea granițelor externe ale spațiului Schengen.

Numărul imigranților și refugiaților ajunși în Europa pe mare în primele șase săptămâni ale anului este de peste 76.000, de zece ori mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut. Organizația Internațională pentru Migrație a mai precizat că nu se așteaptă la o scădere a numărului de sosiri în Europa și estimează că, în martie, Grecia va ajunge la cifra de un milion de imigranți.

În acest an, potrivit Agentiei ONU pentru Refugiati , 70.365 de imigranți și refugiați au ajuns pe mare în Grecia, iar alți 5.898 în Italia. 319 au murit încercând să traverseze estul Mediteranei între Turcia și Grecia, iar alți 90 pe ruta centrală între nordul Africii și Italia.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.