Conducătorii români ai Ungariei. VIDEO DOCUMENTAR

Publicat in Cunoastere 13 Octombrie 2015 1240 ori
Google+ WhatsApp
Conducătorii români ai Ungariei. VIDEO DOCUMENTAR
Conducătorii români ai Ungariei. VIDEO DOCUMENTAR

Istoria este plină de surprize. Iar adevărurile surprinzătoare ale istoriei ne vorbesc și despre o serie de români care au ajuns la conducerea Ungariei, în calitate de regi sau regenți.

Fără îndoială că această realitate îi face să înghită în sec pe extremiștii maghiari sau pe maghiarii ignoranți, cu atât mai mult cu cât este vorba despre câțiva dintre cei mai importanți conducători pe care i-au avut în întreaga lor istorie.

Astfel, Ștefan cel Sfânt, Iancu de Hunedoara, Matei Corvin sau Nicolaus Olahus – regi sau regenți de origine română sau care au și origine română – au scris o istorie de care ungurii sunt mândri.

Despre povestea lor dar și despre alte lucruri foarte interesante din istoria Ungariei puteți afla mai multe în această emisiune unde l-am avut invitat pe istoricul Vasile Lupașc. Doar la Nașul Tv!

Vizionare cu folos!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office